Index Vakbarát Hírportál

Ha ez a gól nyeri a Puskás-díjat, visszakérjük a nevét

2016. december 2., péntek 15:02

A FIFA közzétette, hogy a nézők szavazatai alapján melyik három gól maradt versenyben az idei Puskás-díjért, azaz melyik volt hivatalosan a szezon legszebb gólja. A korábban kihirdetett tízes listát a közönség szavazatai alapján szűkítették háromra, így kiesett többek közt Neymar (Barcelona) esernyője és gólja a Villarreal ellen vagy Saúl Niguez (Atletico Madrid) szólója a Bayern ellen.

Akik maradtak:

Marlone (brazil), április 21. 2016. – Corinthians-Cobresal (Libertadores kupa)

Daniuska Rodriguez (venezuelai), március 14. 2016. – Venezuela-Kolumbia, Dél-amerikai U17 bajnokság

Mohd Faiz Subri (malajziai). február 16. 2016. – Penang-Pahang, Malajzia "Super League"

Marlone egy szép átvétel után oldalra dőlve, a levegőben úszva ollózott a kapuba, míg Subri egy látványos szabadrúgásgóllal maxolta ki a műanyag labdák különös aerodinamikáját. A kakukktojás Daniuska Rodriguez, és nem a neme vagy a kora miatt, a gól az gól, bárki rúgja. De ez a botladozós, meg-megállva elgondolkozós cselsorozat alig szebb a semmi különösnél. 

Épp az a durva szexizmus, hogy egyáltalán a legjobb tízbe beválogatták, mert ezzel mintha azt mondták volna, hogy egy nőtől már ez is csoda. Ami a legnagyobb baromság, Stephanie Roche 2014-ben második helyen végző gólja például simán veri bármelyik ideit:

Ön kinek adná?

Ki érdemelné az idei Puskás-díjat

  • 1577
    Stephanie Roche
  • 1242
    Mohd Faiz Subri
  • 671
    Marlone
  • 357
    Daniuska Rodriguez

Itt lehet szavazni a gólokra FIFA honlapján.

Rovatok