Index Vakbarát Hírportál

A spanyol sportlap már tudja, ki nyeri az Aranylabdát

2016. december 6., kedd 15:35 | aznap frissítve

Az El Mundo Deportivo Európa egyik legrégebbi sportnapilapja, a Barcelonában megjelenő újság ma kiszivárogtatta, hogy ki fogja nyerni az Aranylabdát.

Az Aranylabdát, azaz a szezon legjobb Európában futballozó játékosának díját idén újra a France Football szaklap ítéli oda, sportújságírók szavazatai alapján. Az ünnepélyes átadóra december 12-én, azaz jövő hétfőn este kerül sor.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is Messi és Ronaldo versenyfutásáról szól minden, ám az újság szerint nem kell a hivatalos eredményhirdetésig rágni a körmünket.

A győztes ugyanis – tessék meglepődni – Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa, aki a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság megnyerésével toronymagas esélyes volt idén a labdarúgásban kapható legnagyobb rangú egyéni díj elnyerésére.

Ha tényleg így lesz, akkor az eddig 3-szor győztes Ronaldo az újabb sikerrel egy aranylabdányira meg fogja közelíteni Lionel Messit (FC Barcelona), aki eddig 5-ször nyert. Az El Mundo Deportivo annak köszönheti az információ megszerzését, hogy a France Football rögtön a díjátadó másnapján megjelentet egy interjút a győztessel, aminek elkészítésére már csütörtökön Spanyolországba érkeznek az újságírók. A lap szerint a játékos és a klub is tudja már egy ideje a szavazás eredményét.

Rovatok