Index Vakbarát Hírportál

A Manchester megverte a Tottenhamet, de aggódhat a legjobbjáért

2016. december 11., vasárnap 17:29 | aznap frissítve

A Manchester City szombati veresége ezt jelentette, hogyha Mourinho csapata le tudja győzni a Tottenhamet, akkor 3 pontra felzárkózhat ellenfele mögé, és 6 pontra csökkenti hátrányát a 4. Citytől. A borzasztó szezonkezdet után a BL indulást érő hely felsejlése a horizonton több, mint csábító kilátás volt az United szurkolói számára.

A mérkőzésen egy nagy Lloris védést leszámítva nem történtek nagy izgalmak, egészen a 29. percig, amikor Mkhitaryan szépen lépett ki egy kontrával, és roppant magabiztosan a kapuba vágta a labdát. Lloris a kezét alig tudta felemelni a lövésre. A korábban mellőzött örmény az utóbbi 4 meccsén 2-2 gólnál és gólpassznál jár.

A második félidőben a Manchester leginkább az eredmény őrzésével foglalkozott, bár az is igaz, hogy Pogba lőtt egy gyönyörű kapufát szabadrúgásból.

A meccs legjobbja azonban Mkhitaryan volt, aki végig veszélyesen játszott. Az örmény lehet a hiányzó láncszem az United támadójátékában, aggódhatnak is a manchesteri szurkolók rendesen, ugyanis Rose a 85. percben lerúgta, le is kellett cserélni.

Nagyon azért ez sem tudta beárnyékolni az örömüket, roppant fontos három pontot szereztek, minden adott, hogy végre elinduljanak felfelé.

A párhuzamosan rendezett mérkőzésen eközben a Southampton 1-0-ra megverte a Middlesbrough-t. A So'ton így egy kicsit ellépett a kiesés elkerülésért küzdőktől, míg a Boro éppen hogy beragadni látszik a veszélyes zónába.

Rovatok