Index Vakbarát Hírportál

Világválogatottnyi sztár egy voksot sem kapott az Aranylabdán

2016. december 13., kedd 10:20

Cristiano Ronaldo győzelme elsöprő volt az Aranylabda-szavazáson, 745 pontot kapott, 429-cel többet, mint a második Lionel Messi.

A portugálnak - saját bevallása szerint is - az idei volt a legjobb éve, a pontkülönbség talán reálisan lehetne kisebb, de kétségtelen, hogy neki kellett nyernie.

Az viszont már furcsább, legalábbis első blikkre, hogy a 30 döntős futballistából 11 egyetlen szavazatot sem kapott. Ráadásul nem is akárkik, hanem ők:

Agüero, De Bruyne, Dybala, Godin, Higuain, Iniesta, Koke, Lloris, Müller, Neuer, Sergio Ramos.

Köztük van a Serie A idei gólkirálya, az argentin Higuaín és a világ jelenleg legjobb középhátvédje, Sergio Ramos.

Az Aranylabdánál az év három legjobbnak tartott játékosát kellett megnevezniük az arra jogosultaknak, és érthető, hogy a fenti 11 névből 9 nem is került be. A sajtó gondolkodása sokkal racionálisabb, bármekkora futballista is Iniesta, Neuer vagy Agüero, ebben az évben tényleg nem volt a top3-ban.

Idén ugyanis, hat év után újra ismét csak újságírók szavazhattak, a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai majd a FIFA újonnan alapított hasonló díjára, a The Bestre voksolhatnak, amit januárban adnak át.

Higuain és Ramos kizárása már furcsább, pláne, hogy előttük Pepe (8), Arturo Vidal (4), Toni Kroos (1) és Luka Modric (1) is kapott pontot, így talán legalább egy-egy juthatott volna nekik is.

Rovatok