Index Vakbarát Hírportál

Edzőváltás az MTK-nál

2016. december 20., kedd 14:45

Teodoru Vaszilisz helyett Tamási Zsolt, a Sándor Károly Akadémia szakmai igazgatója lesz a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapest vezetőedzője, jelentette az MTI. 

Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy a szezon elején megfogalmazott célok közül mindössze azt tudta megvalósítani a csapat, hogy az Európa Ligában egy kört ment. A bajnokságban azonban nem sikerült elérni az 5-8. hely valamelyikét - a 11., azaz kieső helyen telelnek -, a Magyar Kupában pedig az alacsonyabb osztályú Doroggal szemben alulmaradt, így búcsúzott.

Domonyai László hozzátette, a jelenlegi helyzetben sem változnak az elvárások, szeretnének az OTP Bank Liga középmezőnyében végezni.

Tamási Zsolt hivatalosan január elsejétől tölti be a vezetőedzői posztot, munkáját kapusedzőként Andrusch József, pályaedzőként pedig Petres Tamás segíti. Szerződése június 30-ig szól, de az eredményesség függvényében további két évvel meghosszabbítható.

"Nagy megtiszteltetés számomra ez a felkérés, itt az MTK-nál méltán lehetünk büszkék az akadémiánkra és a filozófiánkra. Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőtt gárda vezetőedzőjével, így Cikivel is." - nyilatkozott Tamási Zsolt. Ciki Teodoru beceneve.

Tamási hozzátette, hogy természetesen szeretné az akadémián a fiatalokba nevelt filozófiát továbbvinni a felnőtt csapatban.

Tamási Zsolt - aki korábban a Győri ETO-t irányította az élvonalban - 2005 óta dolgozik a kék-fehéreknél, ő a Sándor Károly Akadémia szakmai vezetője, s ezt a pozícióját meg is tartja. A korábbi vezetőedző, Teodoru Vaszilisz, valamint két pályaedzője, Horváth Henrik és Vass László is a klub alkalmazásában marad.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/2017-es idényében:

Rovatok