Index Vakbarát Hírportál

Meg is van Pintér Attila utódja Mezőkövesden

2016. december 27., kedd 14:47

Tomiszlav Szivics lett a Mezőkövesd-Zsóry vezetőedzője, adta hírül az MTI. Mint ismeretes, a Mezőkövesd azt követően maradt edző nélkül, hogy az ősz meglepetéscsapatának vezetőjét elhappolta a másodosztály első helyén telelő Puskás Akadémia FC. Tállai Andrásnak, a NAV és a Mőkövesd-Zsóry elnökének hiába lett volna minden oka megtartani Pintért, Orbán Viktor csapatának elnöke, Mészáros Lőrinc meg tudta győzni, hogy elengedje a szakembert, akit ezek után Mészáros másfél óra alatt rábeszélt a váltásra.

Szerencsére a Mezőkövesd sem maradt sokáig edző nélkül, a klub ugyanis a mai napon megállapodott Tomiszlav Sziviccsel. Szivics több szempontból is tökéletes választásnak tűnik, egyrészt számos állomáshelyen bizonyított már Magyarországon, a Kecskeméttel például feljutott az élvonalba, majd második évében Magyar Kupát nyert az alföldiekkel, de dolgozott Pakson és Diósgyőrben is, utóbbi csapattal Ligakupát nyert és bejutott a magyar Kupa döntőjébe.

Szivics emellett szerb-magyar állampolgárként remekül szót fog tudni érteni a 12 légióst, köztük 8 szláv, illetve délszláv játékost felvonultató kerettel.

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az 50 éves szakember szerződése 2019 nyaráig szól.

Tomiszlav Szivics legutóbb a szerb U21-es válogatott szövetségi edzője volt, ám a közelmúltban személyes okokra hivatkozva lemondott posztjáról. A Mezőkövesd honlapján idézett nyilatkozata szerint az edző nem tervez gyökeres változtatásokat.

"Úgy vélem, az együttesen nem kell sokat változtatni, hiszen a csapat egységét és erejét mutatja a táblázaton elfoglalt ötödik hely, amely nagyon szép siker és gratulálok hozzá Pintér Attila kollégámnak. Az előttünk álló feladatokról tisztább képet kapunk majd január elején, amikor elkezdjük a közös munkát".

Rovatok