Index Vakbarát Hírportál

Tévez Kínába szerződött, hetente többet kap, mint Dárdai az egész évben

2016. december 29., csütörtök 08:54

A kínai Szuper Ligába szerződött a még mindig bombaformában játszó argentin Carlos Tévez. A Sanghaj Senhua az éjjel jelentette be, hogy a Boca Juniorstól leszerződtették a támadót, aki tavaly nyáron a Juventustól került a nevelőegyesületéhez.

Tévez a hírek szerint hetente 615 ezer fontot kap, és ennek nincs az az  ember, aki ellen tudna állni, főleg nem 32 évesen. Ezzel amúgy ő lesz a világ legjobban fizetett játékosa.

Tévez csodás karriert futott be, a Bocából Brazíliába szerződött, a Corinthiansszal bajnok lett, és azon kevesek közé tartozik, aki argentinként Brazíliában tudott a csúcsra jutni, gólkirály lett. Aztán egy szörnyű sötét megállapodás után Angliában kötött ki, a West Ham Mascheránóval együtt hozta Európába.

Utána az özönvíz, a Corinthians a következő évben gyorsan ki is esett az első osztályból, a tulajdonosok ellen pedig rendőrségi eljárás indult. Tévezék Angliában is gyorsan váltottak, Tévez előbb a Manchester Unitedbe, majd a Citybe ment, ott négy évet lenyomott, végül a Juventusnál kötött ki. A válogatottól már visszavonult.

Rovatok