Index Vakbarát Hírportál

Így vehet jegyet a futball-Eb magyar meccseire

2015. december 14., hétfő 15:29

Az UEFA honlapján déltől elindult a jegyértékesítés az Európa-bajnokságra. Az egyelőre nem tisztázott, hogy magyar szurkolók mennyi jegyet kapnak pontosan, de az biztos, hogy a január 18-ig terjedő időszakban 800 ezer belépőt értékesítenek.

Ha jegyet akar venni, mindenek előtt regisztrálnia kell az UEFA weboldalán, majd ha van profilja, mehet a ticketingre.

Ne aggódjon, nem tud lemaradni, sem későn jönni: teljesen mindegy, hogy ki a leggyorsabb, vagy hogy valaki december 14-én, vagy az utolsó napon, január 18-án rendel. Az UEFA csak utána szortírozza - feltehetően sorsolja ki, ha túl sokan pályáztak az adott meccsre - a jelentkezők között a tiketteket.

Mindenképp érdemes regisztrálni és előrendelni, mert Ausztriával a 42 ezres bordeaux-i, Izlanddal a 67 ezres marseille-i, Portugáliával az 59 ezres lyoni stadionban játszunk, vagyis 

elméletileg lesz jegy bőven.

A magyar válogatott meccseire a jegyigénylésnek két feltétele lehet: vagy legyen magyarországi lakcíme, vagy legyen magyar állampolgár. Nem kell mindkettőnek egyszerre teljesülnie, elég az egyik, tehát külföldön élő magyarok ugyanúgy jelentkezhetnek jegyért, mint hazánkban élő külföldiek.

A magyarok meccseire ezen az oldalon regisztrálhatnak, és vásárolhatnak belépőt. Egy ember maximum 4 jegyet igényelhet meccsenként.

Választhatunk az egyetlen meccsre szóló belépők, és a csapat valamennyi csoportmeccsérő szóló jegyek között is, amivel végigkövethetjük a tornán a magyar válogatottat. Ez igen különleges bérlet, alapból szól a három fix csoportmeccsünkre, és ha - tegyük fel - továbbjutunk, az egyenes kieséses mérkőzésünkre is.

A szövetség a mozgáskorlátozottakra is gondolt, ők speciális, nekik fenntartott helyekre szóló jegyeket vásárolhatnak.

Az UEFA készült az angolul nem beszélő drukkerekre is, ezen a linken magyar nyelven kaphatnak tanácsokat. Az UEFA 2016 tavaszán juttatja el a jegyeket a vásárlóknak futárszolgálattal.

Minden mérkőzésre négyféle kategóriában árulnak jegyeket:

A magyar válogatott pedig az alábbi időpontokban és helyszíneke játssza majd a meccseit:

június 14., kedd: Ausztria-MAGYARORSZÁG, Bordeaux 18.00

június 18., szombat: Izland-MAGYARORSZÁG, Marseille 18.00

június 22., szerda: MAGYARORSZÁG-Portugália, Lyon 18.00

Rovatok