Index Vakbarát Hírportál

Puskás neve kell az Eb-indulóba, élvezzétek!

2016. május 9., hétfő 14:09

Péntek óta lehet szavazni a futballválogatott Eb-indulójára, a voksolás végén három dal a jelöltek közé kerül. Az Index olvasói mellett a válogatott is három számot jelöl majd, a végső döntés pedig a május 22-i Eb-felvezető koncerten lesz. Addig párokba szedve bemutatjuk a 12 jelöltet, melyek mindegyikének van egy keresztapja a magyar csapat játékosai közül. Az első párosban az Ocho Macho és Király Gábor, illetve a Punnany Massif és Nagy Ádám jönnek.

Ocho Macho - Pancho (Laskai Viktor remix)

„Megtiszteltetés, hogy egy akkora legendáról szóló számhoz köthetem a nevem, mint Puskás Ferenc” – mondta az Ocho Macho daláról Király Gábor, a válogatott kapusa. Király egyébként duplán is kötődik a zenekarhoz, hiszen az Ocho Macho is szombathelyi, ráadásul az énekes, Kirchknopf Gergő testvére, Péter is kapus, és még Király klubjában, a Haladásban is védett egy ideig. A szombathelyi kötödés mellett Király azért is választotta a Panchót, mert a lendületes számot a Bon Voyage album üde színfoltjának is tartja.

Maga a Pancho nem külön az Eb-re írt CD-hez készült, de kézenfekvő volt, hogy felkerüljön a focis, indulós tematikájú dalok közé. „Puskás neve az egész világon ismerős, de idehaza mégsem kap annyi figyelmet, mint amit megérdemel. Ez hajtott, motivált egy dal írásában, hogy a gyerekeink tőlünk, magyar apukáktól, a zenénken keresztül halljanak róla” – mesélte a dal születéséről Kirchknopf Gergő, aki ugyan már nem jár meccsekre, de ovisként még Nyilasit játszott. A válogatottnak pedig azt üzeni az Eb-re, hogy dögöljenek bele minden meccsbe, mintha az lenne az utolsó, és akkor mindenki büszke lesz rájuk.

Ocho Macho – Pancho (Laskai Viktor remix)

Punnany Massif – Nem szerelem

Punnany Massif – Nem szerelem

Több szállal kötődik a focihoz Meszes Balázs, a Punnany egyik tagja, aki a norvégok elleni pótselejtező visszavágóján a kapu mögött szurkolt a csapatnak. Az Eb-n a továbbjutást sem tartja kizártnak a csapattól, főleg úgy, hogy a kijutás után már nincs nyomás a válogatotton. „Ez foci, semmi több. Élvezzétek!”

A Nem szerelem keresztapja a válogatottból Nagy Ádám, a Ferencváros középpályása lett.

A szavazást május 20-án este zárjuk, a továbbjutókról a közönség dönt a Bon Voyage Fesztiválon május 22-én.

A képre kattintva a koncertről is megtalál minden fontos információt.

Rovatok