Index Vakbarát Hírportál

Őrület: a spanyolok két világklasszis csapatot hagynak otthon

2016. június 1., szerda 08:23

Még a kerethirdetés napján is estek ki világklasszisok a keretből, a legnagyobb Isco volt, aki szombaton BL-t nyert a Real Madriddal, de az Eb-re nem kell. Ekkor derült ki, hogy nem utazhat egyik szombati ellenfele, Saúl Niguez sem, tudják, ő lőtte azt a maradonás szólógólt a Bayernnek.

Már korábban kiesett atleticós csapattársa, Fernando Torres, akit senkinek nem kell bemutatnunk. Kizárta Del Bosque kapitány a manunitedes Juan Matát, a chelsea-s Diego Costát, a bayernes Javi Martínezt is. Utóbbi csapattársát, Juan Bernatot számításba sem vette.

A Barcából a szezonban a kapuson kívül minden poszton bizonyított Sergi Roberto sem kerülhetett be. A Sevillában az EL-döntőn duplázó Coke szóba sem jöhet, a Villarreallal EL-elődöntős, a Barcába tartó Denis Suárez szintén nem.

Paco Alcácer a Valenciából sem lesz válogatott ezen a nyáron, az Arsenalból Santi Cazorla és Nacho Monreal pihenhet. Az Atlético Madrid csapatkapitányát a cikk elején elfelejtettük, Gabi hiába játszotta végig az BL-döntőt, Spanyolországban ez semmire nem garancia.

Mario Gaspar szintén a Villarreallal futott remek szezont, negyedikek lettek a bajnokságban az EL-elődöntő mellett, Del Bosque márciusban kipróbálta a válogatottban, de nem nevezte, ahogy a tavaly ősszel tesztelt Real Sociedad-középhátvédet, Inigo Martínezt sem.

A napolis középhátvéd, Raúl Albiol és csapattársa, a csatár José Callejón nem is álmodhatott a meghívóról. Elfelejtették már a Sevilla-ék Fernando Llorrentét is, pedig világ- és Európa-bajnok.

A Real-nevelés, Valencia-kulcsember Dani Parejóról szó sincs, ahogy a Real Madriddal BL-győztes középhátvédről, Nachóról sem. Még egy BL-nyertes realos, Jesé Rodríguez? Kizárt.

Kapusok közül a villarrealos Sergio Asenjo juthat eszünkbe, vagy a volt Real Madrid-, jelenleg Milan-kapus Diego López. A belga Standardban védő Víctor Valdést említenünk sem lenne érdemes, de azért a neve miatt mégis.

Most tartunk 25 kimaradt névnél, és akkor még ott van a Sevilla irányítója, Vitolo és a ManCityből Jesús Navas, bár utóbbi tényleg pocsék szezonon van túl, és valójában sosem volt jó futballista. De azért világbajnok és Eb-győztes.

A spanyol B keretünk két csapata

A spanyol C csapat:

S. Asenjo - Sergi Roberto, Javi Martínez, Raúl Albiol, Bernat - Mata, Gabi, Saúl, Isco - F. Torres, D. Costa.

A spanyol D csapat:

Diego López - Mario Gaspar, Inigo Martínez, Nacho, Monreal - Coke, Denis Suárez, Dani Parejo, Cazorla - J. Callejón, P. Alcácer.

Ide sem fért be: Fernando Llorrente, Jesús Navas, Vitolo, Jesé Rodríguez.

Rovatok