Index Vakbarát Hírportál

Az angol futballisták emlékezni készültek, a szövetség letiltotta a kirándulást

2016. június 7., kedd 11:00

Hiába tervezték, az angol labdarúgó-szövetség nem engedi, hogy a franciaországi Eb-re érkező angol válogatott meglátogassa az I. világháborúban elesettek emlékművét. Az MTI a Times-t szemlézi, amely szerint Roy Hodgson szövetségi kapitány kitalálta, hogy csapatával a Franciaország északi részén található Thiepvalba látogat, ami az angolok Eb-bázisától, Chantillytől, háromórás autóútra található.

Ezen a helyen több tízezer brit és dél-afrikai katona halt meg. Külön emléktáblája van annak a 37 labdarúgónak - köztük a brit Evelyn Lintottnak, a Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) első elnökének -, aki szintén az áldozatok között volt.

Dave Reddin, az FA stratégiai vezetője szerint nem lenne jó hatással a játékosok teljesítményére, és elterelné a figyelmüket egy ilyen kirándulás. A keddi megemlékezésen így csak Martin Glenn elnök képviseli az angol szövetséget.

Az angol játékosok közül a középpályás James Milner és a kapus Joe Hart videóüzenetben emlékezett a hősi halottakra. "Az áldozatok között voltak profi és amatőr labdarúgók, és persze szurkolók is. Mások olyan komolyan megsérültek, hogy soha többé nem játszhatták azt a játékot, amit nagyon szeretünk" - mondta Milner.

Fontos, hogy soha ne felejtsük el, mi történt ezekkel a bátor férfiakkal és nőkkel, akik ott voltak a somme-i harcmezőn

- mondta Joe Hart.

Anglia válogatottja kedden délelőtt érkezett Franciaországba, és délután már az alacsonyabb osztályú US Chantilly stadionjában edz. A B csoportban először az oroszokkal játszik szombaton, Marseille-ben, majd Wales és Szlovákia csapatával találkozik.

Rovatok