Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Garics György, akinek az osztrák válogatottban játszik a fia

2016. június 11., szombat 10:11

Idősebb Garics György már nem láthatja a fiát a keddi magyar-osztrákon, mert pénteken, 62 éves korában meghalt Szombathelyen.

A Haladás korábbi kitűnő csatára, csapatkapitánya Király Gábor berlini szerződésénél is ott volt.

Erről a 103-szoros válogatott kapus számolt be saját honlapján.

"Soha nem felejtem el, amikor Gyuri a sok tárgyalási huzavona alatt  mindig nyugodt maradt. Bíztam benne és tudtam, hogy játékosként gondolkodik. Majd egyszer azt mondta, most már rendben lesz, aláírhatom a szerződést. Persze nem ügyvédként volt jelen, hanem segítő, támogató emberként, aki felismerte azt, hogy mekkora lehetőség kapujában állok" - írta Király.

Fia előbb a Rapid Wiennél játszott - ide édesapja segítségével jutott el -, később Olaszországban csinált karriert, a Nápolyban, a Bolognában és az Atalantában is futballozott. Osztrák válogatott lett, a 2008-as Eb mindhárom csoportmeccsén játszott.

Garics most a német élvonalbeli Darmstadt játékosa - végigjátszotta a szezont -, de a kezdőben várhatóan Klein fog szerepelni. A most 32 éves Garics a magyar válogatottba nem kellett, ezért választotta az osztrákokat. "A Rapidnál fizetős iskolába jártam, ezért is alig tudom megköszönni, meghálálni nekik, amit értem tett" - emlékezett vissza a fiatalabb Garics édesapjára. 

Rovatok