Index Vakbarát Hírportál

Löw: Neuer a világ legjobb kapusa

2016. június 12., vasárnap 23:48

A világbajnok német válogatott 2-0-s ukránok elleni győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot vasárnap este, az Eb eddigi egyik legjobb félidejét játszották a csapatok. A mérkőzés után a német szövetségi kapitány Joachim Löw is erről beszélt.

"Nagy tempójú, gyors meccset játszottunk. Az első félidőben volt egy kis problémánk a támadásépítéssel, és többször elvesztettük a labdát, ezzel esélyt adtunk az ellenfélnek a kontrázásra. A második félidőben már jobban ment nekünk, mert a saját játékunkat játszottak, és jól járattuk a labdát. Domináltunk, de ez nem volt könnyű a jól védekező ukránok ellen, szerencsére találtunk megoldást, és nyertünk" - értékelt Löw. 

Elmondta, hogy a több bravúrt bemutató Manuel Neuer a világ legjobb kapusa, és náluk sok vezére van a csapatnak, a kapusa az egyik. "Sok sérültünk van, de az őket helyettesítők jól teljesítettek" - beszélt a hiányzókról. 

Az első német gólt szerző Mustafi szerint fontos volt, hogy győzelemmel kezdjenek, és még gólt sem kaptak. Szerinte olyan volt az egész, mint egy angol meccs, oda-vissza támadtak a csapatok. A végeredményt beállító Bastian Schweinsteiger elmondta, a sérülése rendbe jött, fantasztikus érzés volt számára a gólszerzés, és a legfontosabb, hogy nyerni tudtak. 

A német kapus Manuel Neuer a védelmet dicsérte, és azt ígérte, hogy sokáig kell még velük számolni a tornán. Sami Khedira már arra mutatott rá, hogy az ukránok jól észrevették, mi az egyik legnagyobb hibájuk: a labdavesztés. "Amikor elvesztettük a labdát, gyorsabban kellett volna reagálnunk". 

Az ukrán kapitány Mihail Fomenko szerint a németek olyanok voltak, mint egy tökéletes gépezet, és a legfontosabb az lett volna, hogy megakadályozzák a német gólokat, ez azonban nem sikerült. "Fizikálisan és mentálisan is rendben leszünk a következő mérkőzésre. A legfontosabb, hogy ott nyerjünk" - mondta. 

A németek a lengyelekkel, az ukránok az északírekkel játszanak a folytatásban. 

Rovatok