Index Vakbarát Hírportál

Emlékszem, visszakapom Kleinheislertől, aztán filmszakadás

2016. június 14., kedd 22:28 | hét éve frissítve

Magyarország 44 év után nemcsak gólt szerzett a labdarúgó Európa-bajnokságon, hanem meg is verte Ausztriát 2-0-ra.

Szalai Ádám a 62. percben belőtte az első magyar gólt. Hét perc múlva lecserélték, ha nincs a gólja, lehet kevesebbet tölt a pályán, így viszont egy lelkileg is igen fontos találatot szerzett.

Az osztrákok tartottak tőle, a magyarok a találata előtt kevéssel már Böde Dánielt szerették volna a pályán látni.

„Érzelmileg még nem tudtam feldolgozni, próbálom még kiélvezni. Majd a repülőn tudok együtt lenni többet a csapattal is. Talán holnapra majd sikerül valahogy elhinnem, mi történt” - mondta.

Hozzátette, játszott már olyan kis csapatban (Mainz), amelyik nagy eredményt ért el, de emlékeztetett arra, hogy az igazán nagy eredményhez még szombaton, Izland ellen is jó végeredményt kellene elérni, meg is tesznek érte mindent.

„A gólom előtt az összjátékra emlékszem, még arra is, ahogy visszakapom a labdát Kleinheislertől, utána viszont teljes blackout. Kimaradt, mit mondhattak nekem a szurkolók. Lehet, hogy ők már öt perccel korábban lehoztak volna. De aki gólt lő, azt szeretik. Hosszú út volt, amíg kijöttem ebből a negatív spirálból. Nem jó, ha folyamatosan kritizálnak, még ha tudom is, hogy a kritika együtt jár a sporttal” - összegzett az előző fél szezont a Hannovernél töltő csatár.

Szalai sírt a kispadon a lecserélése után, és hallatlan feszültség tört ki belőle a szurkolókkal ölelkezve is.

Rovatok