Index Vakbarát Hírportál

Kiosztotta a izlandi tizenegyest megadó bírót a szakportál

2016. június 18., szombat 21:03

Az orosz Szergej Karaszjov bíró vezette az Izland-Magyarország Eb-csoportmeccset szombat este, és valószínűleg egy életre megemlegetjük.

Az első félidőben befújt egy tizenegyest az izlandiaknak, amit értékesített is ellenfelünk. Aztán a meccs legvégén is aggódhattunk, mert a hosszabbítás utolsó percében adott egy szabadrúgást az izlandiaknak pont a tizenhatosunk előtt, ebből szerencsére nem lett gól.

A játékvezetők értékelésével foglalkozó World Referee.com egyik szakírója nem kímélte a bírót a mérkőzés után. Rövid értékelésében a lap szakértője azt írta, hogy az első félidőben egy erősen vitatható tizenegyest adott meg Izlandnak, és időnként úgy tűnt, kicsit részrehajló.  

A tizenegyes befújásával kapcsolatban azt írta, hogy jó helyzetben volt, amikor megadta a büntetőt, amivel majdnem meglett Izland első, történelmi Eb-győzelme. Értékelése szerint a játékvezető időnként túlpörgött, és olyanokat is befújt, amit más bírók ezek a tornán biztosan nem tettek volna meg.

Amikor a mérkőzés végén egy magyar játékos lerántott egy izlandit, aki beesett a tizenhatoson belőle, azt hittem, hogy még egy tizenegyest ad. A szabálytalanság egyértelműen a tizenhatoson kívül történt, és ha még egy tizenegyest adott volna, akkor komolyan kétségbe vontam volna semlegességét.

- írja a lap szakértője. 

Megjegyzi, hogy Izland végül majdnem rúgott még egy gólt, de a labda kipattant, és amúgy is jogosnak tűnt a döntetlen. 

Végül azzal zárják az értékelést, hogy Karaszjov jó bíró abból a szempontból, hogy akcióközelben van, de több döntésével nem értenek egyet, és a végén majdnem kicsúszott a kezéből a mérkőzés. "Nem ez volt a legjobb meccse" - olvasható. 

Az orosz ezen az Eb-n már vezetett egy mérkőzést, a román-svájcit, ott is adott egy büntetőt. A tizenegyes-statisztikája az Izland-Magyarország előtt is elég magas volt: 58 nemzetközi mérkőzésen 21-et fújt be. 

Rovatok