Index Vakbarát Hírportál

Izland a 95. percben verte Ausztriát

2016. június 22., szerda 20:17 | aznap frissítve

Izlandnak kellett a győzelem a meccs előtt, hiába áll a csoport második helyén a kezdéskor, nagyon figyelnie kellett volna az iksszel a magyar-portugál állását. Kezdéskor bőven nem voltak még továbbjutók, míg Ausztria csak a győzelemben bízhatott, ez hozhatott nekik továbbjutást.

Izland kezdett jobban, elég gyorsan ki is jött, hogy jobb csapat az övék, Gudmundsson már a 3. percben majdnem kidöntötte a kaput, akkora kapufát rúgott. Ezt Ausztria úszta meg, a 11.-ben viszont Izlandnak volt szerencséje, amikor a kapusukat az ötösükön belül szerelte Arnautovic. Halldórsson viszont még oda tudott csúszni, és mentett.

 

A 18. percben Boedvarsson egy szöglet után szerezte meg a vezető gólt, közelről talált be, Izland sínre került a továbbjutáshoz. Ami viszont húsz perc múlva veszélybe került nekik, mert Alabát lerántották a tizenhatoson belül egy fejelésnél.

Majdnem 20 perccel később aztán büntetőhöz jutottak az osztrákok, de Dragovic, szakasztott úgy, ahogy Cristiano Ronaldo ellenük, a kapufára rúgta a büntetőt, maradt az 1-0 Izlandnak. De az osztrákok nem adták fel, és főleg a szünet után nyomták meg a meccset. A 60. percben lett meg az eredménye, Schöpf szépen tört be a tizenhatosra, majd ballal kilőtte a bal alsót.

Izland-Ausztria 2-1

Mivel közben a magyar-portugál 3-3-ra állt, Izland visszacsúszott harmadiknak, ám ezzel is továbbjutásra állt. Az osztrákokon az egy pont nem sokat segített. Támadtak is emiatt, és az utolsó percekben teljesen kinyíltak. A meccs utolsó támadásából Izland meg is kontrázta őket, és el is döntötték a mérkőzést: Traustason becsúszva vágta be a labdát a 94. percben, amivel a második helyre jött fel Izland.

Rovatok