Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler: Remélem, újra Mágikus Magyarok lehetünk

2016. június 24., péntek 19:11

A magyar válogatott két nap múlva, vasárnap játssza nyolcaddöntőjét Belgium ellen. A csapat teljesítménye az Eb egyik szenzációja, nem is véletlen, hogy egyre több külföldi stáb jelenik meg a csapat montauroux-i sajtóeseményein. A belga meccs előtt az első forduló álomcsapatába bekerült Kleinheisler László és Priskin Tamás nyilatkozott. Szélesi Zoltán másodedző a távoli lövések fontosságáról beszélt.

A nemzetközi tornákról harminc évig eltűnt válogatott teljesítményét külföldön sem tudják nagyon hová tenni, ugyan Bernd Storck kapitány mindig elmondja, hogy a magyar futball egyik legnagyobb baja a nosztalgia, más országokban is Puskásék jutnak eszükbe az újságíróknak. A belga tévé riportere is feltette a kérdést, újra Mágikus Magyarokról (Magic Magyars) beszélhetünk.

Bízom benne, hogy így lesz, de a jelenről beszélnék, nagyszerű csapatot alkotunk, és mindenki sokat tud még fejlődni azokban a bajnokságokban, ahol játszik"

– mondta Kleinheisler László, aki reméli, hogy lesz még esélye újra bekerülni az Eb valamelyik álomcsapatába. 

„Nehéz összehasonlítani a két korszakot, büszke vagyok arra a csapatra, de múltból nem lehet megélni, meg kell próbálni a jelen a sikeréért dolgozni és bejutni a nyolcaddöntőbe" – tette hozzá Priskin. Neki egyelőre nem jött össze a gól, de nem is aggódik emiatt.

„Örülnék, ha sikerülne betalálni, de nem az a fontos, ki lövi a gólt, hanem az hogy megnyerjük a meccset, ha az én gólommal, akkor örülni fogok, ha nem az enyémmel, akkor is nagyon fogok örülni."

Kleinheislert a sárga lapja miatt nem játszatta Storck kapitány Portugália ellen, nehogy eltiltást szedjen össze. „Jól esett ez a pihenés, de kicsit rossz is volt a pálya szélén, a srácok előtt le a kalappal, nagyon jól teljesített mindenki, a következő meccsekre is így kell felmenni, és meg kell nyerni mindet. "

Egyelőre elég lenne a belgák elleni meccset, a kapitány is mindig hangsúlyozza, hogy lépésről lépésre haladnak. „Ma már volt egy kisebb elemzés, tudja mindenki, hogy magas szinten rangsorolják a belgákat, ők a favoritok, nehéz meccs lesz, de már megmutattuk, hogy bárki ellen képesek vagyunk győzni. Nekünk is ugyanolyan esélyünk van nyerni, mint nekik" – mondta Priskin. 

A csatár elmondta a portugál meccs óta nem is volt olyan edzésük még, ahol teljes létszámban együtt edzett volna a csapat, így fel sem merült, hogy készüljenek egy büntetőpárbajra. Azt persze nem zárta ki, hogy ez is bekerüljön valamelyik edzés programjába. Kleinheisler csak annyit tett mondott: „Ha odakerülünk, mindenki koncentráltan fogja rúgni."

A melegtől nem félnek, az ellenfélnek is ugyanolyan kellemetlen lehet, mint nekik. 

Lőjetek messziről!

A válogatottnak a vasárnapi mecsce lesz a negyedik 12 napon belül, Szélesi Zoltán pályaedző szerint azonban nem kell tartani attól, hogy fáradtak lennének a játékosok.  Nem lehet az erőnlét a döntő faktor.

„Olyan felkészülési programot állított össze a kapitány Magyarországon és Ausztriában, majd a franciaországi előedzőtáborban, ami pontosan erre hajozott. Tudtuk, hogy rövid időn belül, nagy intenzitású meccseink lesznek, amelyek sok utazással is járnak. Nagyon fontos a regeneráció, sok módszer áll rendelkezésünkre, hogy mérjük a játékosok állapotát, a meccsek után ezek alapján rakjuk össze mindenki programját."

A csapat azért is friss lehet, mert a kapitány öt helyen módosított a portugálok ellen a kezdőben, olyan kulcsemberek, mint Kádár Tamás, a rengeteget futó Nagy Ádám és Kleinheisler pihenhettek. 

 Szélesi elmondta, lehet, hogy a ki-ki meccs miatt most nagyobb a tét, de ugyanazok az alapelvek, a cél, hogy ne kerüljön a hátrányba a válogatott. 

„A belga csapat erősebb, ha hasonlóan folytatjuk, fegyelmezett és csupaszív a védekezésünk, és gyors egy-két érintős előrefelé játékot produkáljuk, olyan nagy félnivalónk nincsen, de tisztelnünk kell az ellenfelet. "

Portugália ellen a 16-oson kívülről születtek a gólok, és ez nem is véletlen. „ Gyakoroljuk a befejezéseket, de bátorítjuk a játékosokat, hogy ha nincs jobb megoldás, messziről, 16-ról 20-ról, 25-ről is lőjék át az ellenfél védelmét, minden szögből vállalják el. Minden csapat visszahúzódik a 16-osra, ezek az átlövések nagyon fontosak a felállt védelmek ellen. Kleinheisler irgalmatlan lövőerővel rendelkezik, de talán most hiányzik a precízió a felfokozott lelki állapotban. Dzsudzsákot és Gerát már nem kell mutatni, őket nemzetközileg is elismerik."

Rovatok