Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo madridi exedzője elmondta, mi történt a magyar-portugálon

2016. június 26., vasárnap 13:50

A Cristiano Ronaldo-mánia elérte Carlo Ancelottit, a Bayern következő edzőjét, a Real Madrid volt trénerét, aki 2013 és 2015 között edzette a portugált a Madridnál. Nem tudni pontosan, miért, de most majdnem teljes egészében neki szentelte a jegyzetét a Telegraph weboldalán, amit hétről hétre ír. Talán mert úgy érezte, meg kell védenie exfutballistáját, akit az utóbbi napokban rengetegen kritizáltak a pályán mutatott hisztijei miatt. Illetve mert első két Eb-meccsén nem lőtt gólt.

Nekem Cristiano az az ember, aki mindig a maximumot akarta nyújtani. Sosem láttam az öltözőben a tükör előtt, vagy azon aggódni, hogy néz ki. Egy dolog érdekelte, hogy győzzön

- írja Ancelotti. - És érdekelte a csapat is, szeretett a csapattársaival lenni meccs után is, megbeszélni, mi ment jól és kevésbé jól. Sokat nevettünk abban a két évben."

Az olasz edző Spanyol Kupát és Bajnokok Ligáját nyert C. Ronaldóval és a Real Madriddal 2014-ben, egy évvel később viszont semmit, így menesztették. Ronaldo rengeteg gólt rúgott neki, rajta semmi nem múlt.

"Megtiszteltetés őt edzeni. Rettentő keményen dolgozik edzésen, perfekcionista, amikor a technikájáról van szó. A futballért él, mindent a játékot szem előtt tartva épített fel maga körül. Figyel a regenerációjára, hogy mit eszik, mikor eszik, még a magánéletét is ennek rendeli alá."

Ancelotti írt konkrétan a magyar-portugál Eb-meccsről is, amin végre betalált Ronaldo - sarkazós gólja szabálytalan volt - , ám emellett rengeteget hisztizett is.

Ha nem mennek jól a dolgai a pályán, nem is akarja rejtegetni, ez történt, amikor Portugália Magyarországgal játszott. A válogatott alapvető neki, nagyon akar nyerni velük valamit

Rovatok