Index Vakbarát Hírportál

Anglia Izland és a tizenegyesek ellen

2016. június 27., hétfő 17:29

A Wales ellen győztes kezdőt hat helyen változtatta meg az angoloknál Roy Hodgson, aminek egy 0-0-s döntetlen, és a csoport első helyének elvesztése lett a vége, úgyhogy azonnal ki is kezdték döntéséért az angol kapitányt. A nyolcaddöntőre így sem jártak rosszabbul (Észak-Írország lehetett volna a másik ágon az ellenfelük Izland helyett), viszont a rettenetesen kemény ágra kerültek, amit biztosan nem köszönnek meg neki.

A Szlovákia elleni erőtlen játék után újra felkavarhatja a csapatot, már csak azért is, hogy legalább a rendes játékidőben lerendezze a továbbjutást. Ezzel egy átkot is megtörne az angoloknál, a legutóbbi négy egyenes kieséses meccsük ugyanis büntetőpárbajjal ért véget az Eb-n: 1996-ban a spanyolokon még túljutottak így, utána viszont sorban a németek, majd a portugálok (2004) és az olaszok (2012) is így ejtették ki őket.

Izland játékának a kiismerése sem lesz nehéz feladat, a spanyolok mellett csak ők kezdték ugyanazzal a tizenegy játékossal mind a három csoportmeccsüket. Azt viszont a portugálok, az osztrákok és lényegében ellenünk is megmutatták, hogy mennyire kellemetlen a stílusuk.

Angliának már a továbbjutás is elegendő eredmény lenne, bár csoportkörön túljutva nem ártana már legalább egy meccs, amin megmutatják, hogy szépen, jól is képesek játszani, és nem csak szenvedve, az utolsó utáni pillanatban tudnak nyerni – három góljuk volt a három eddig meccsükön, mind az 56. perc után. Egyetlen győzelmük jócskán a 90. perc után jött össze.

Rovatok