Index Vakbarát Hírportál

Kell még Rooney Angliának?

2016. június 28., kedd 09:30

Az angolok Eb-égése és Roy Hodgson szövetségi kapitány távozása után felmerült, hogy Wayne Rooney is lemondhatja a válogatottságot, de az Izland elleni vereség után ezt ő maga cáfolta. 

A Manchester United-játékosa elmondta, nagyon büszke arra, hogy a nemzeti csapatban futballozhat, és ezt szeretné is folytatni, ha a következő szövetségi kapitány behívja. Az utóbbi a fontos, vagyis az, hogy ki lesz a kapitány a hétfő este lemondott Roy Hodgson után.

Több névvel is dobálóznak, és korábbi játékosok, például Alan Shearer is jelezte, érdekelné a munka. A kérdés, hogy az új kapitánynak szüksége van-e Rooney-ra, vagy inkább a fiatalabb játékosokkal dolgozna tovább. 

Rooney nyolcaddöntős és úgy általánosságban az Eb-s szereplését látva, nem túl indokolt a beválogatása, de nyilván nem csak ez alapján fogja meghozni a döntést az új szakvezető. 

A harmincéves játékos a kiesésről elmondta, hogy nehéz megemészteni a történteket, ugyanakkor Angliának vannak tehetséges fiatal futballistái, ezért optimistának kell lenni. 

Kell-e még Rooney a válogatottba?

  • 1413
    Nem, lejárt az ideje
  • 1079
    Igen, segíthet még
  • 226
    Nem tudom

Rovatok