Index Vakbarát Hírportál

Löw: Mi voltunk a jobbak, nem a franciák

2016. július 8., péntek 08:33

A francia válogatott 2-0-ra verte a németet az Európa-bajnokság csütörtöki elődöntőjében, és vasárnap a portugálokkal meccsel majd az Eb-címért. 

A német szövetségi kapitány Joachim Löw viszont úgy látta, hogy nem a jobb csapat jutott be a döntőbe. "Mi voltunk a jobb csapat. Rengeteg energiát öltünk a mérkőzésbe, támadtunk és jók voltunk az egy az elleni helyzetekben. Nem volt szerencsénk, hogy közvetlenül a szünet előtt befújtak egy tizenegyest ellenünk, később viszont megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk gólt szerezni".  Löw szerint ők irányították a mérkőzést, uralták a középpályát. 

Azt is elmondta, hogy amikor 2010-ben a vb-n és 2012-ben az Eb-n kiestek, akkor egy jobb csapattól kaptak ki, viszont most nem ez volt a helyzet. Ennek ellenére úgy gondolta, hogy a franciák meg fogják nyerni a döntőt, mert Portugália nem volt túl meggyőző eddig. 

Löw beszélt arról is, hogy sok volt a hiányzójuk: Khedira, Gomez és Hummels is sem játszott, és akkor még jött Boateng sérülése is, az ilyen játékosokat pedig nehéz pótolni. "A csapat mindent megtett, amit kértem tőlük. El is mondtam nekik, hogy bátran játszottak, ezért nem tudok rosszat mondani róluk". 

A német kapitány úgy látja, hogy összességében egy jó Eb-t futottak, mert a mérkőzéseken megmutatták, milyen csapategység van, és a kiegészítőemberek is sokat tettek hozzá a játékukhoz. "Nem tart majd sokáig az elemzés, mert alig követtünk el hibákat" - mondta. 

Rovatok