Index Vakbarát Hírportál

Szégyellheti magát a Chelsea kapusa

2017. január 5., csütörtök 13:05

Szerda esti 2-0-s győzelmével a Tottenham véget vetett a Chelsea győzelmi szériájának. A házigazdák megérdemelték a sikert, de a vendégek kapusa valószínűleg még most is szégyelli magát a második bekapott gól miatt.

Bár a belga Courtois-t sokan a legjobb kapusok egyikének tartják, a Dele Alli második góljánál bemutatott mozdulatsorral egy időre kihúzta nevét ebből a kategóriából. A legtöbb nézőnek valószínűleg Azpilicueta borzasztó helyezkedése tűnt fel inkább, a spanyol egyrészt csúnyán belógott, így mentve meg lestől a Tottenham támadóját, másrészt le is maradt emberéről, aki így zavartalanul fejelhetett kapura.

Első pillantásra nem varrható a kapus nyakába a gól, ám ha megfelelő szögből nézzük a jelenetet, mindjárt más a helyzet. Az egy centi híján kétméteres és 91 kilós kapus ugyanis annyira megrémült a felé közelítő, nála 20 centivel és ugyanennyi kilóval kevesebb csapattársától, hogy elkapta szemét a labdáról, sőt még a kezét is annak útjából, hogy védje magát az ütközéstől. Ami végül nem is következett be.

Nem állítom, hogy minden kapusnak annyira eszelősnek kell lennie, hogy fejjel előre vetődjön a kiugró csatár lendülő lábára, de ez a szituáció azért meglehetősen távol állt ettől veszélyességében. Ha egy kicsit bátrabb, ezt a fejest simán védi, akkor pedig a meccsnek is más vége lehetett volna, mivel a második félidőben egészen eddig jelentős fölényben játszott a Chelsea, és közel járt az egyenlítéshez is. A lényegében semmiből jött gól viszont visszavetette a vendégeket, míg a Tottenham innentől magabiztosan őrizte előnyét.

Rovatok