Index Vakbarát Hírportál

Dani Alves ki merte mondani: kamuztak a barcás csapattársai

2017. január 10., kedd 09:31

A brazil Dani Alves a nyáron szerződött a Barcelonától a Juventusba, és őt is beválasztották az előző szezon legjobb tizenegyébe. Ő el is ment a hétfői díjátadó gálára a svájci Zürichbe, a másik négy barcás játékos ellenben lemondta.

Az indok: készülnek a Bilbao elleni szerdai kupameccsre.

A brazil ellenben kimondta azt, amit mindenki más is gondol, hogy ez kamu, kényelmetlen lett volna a realos játékosokkal a színpadra állni, amikor tudják, hogy Lionel Messinek nem volt esélye a győzelemre, mert most éppen gyengébb szezonja volt, míg a portugál Cristiano Ronaldo mindent megnyert.

Az év csapatába Messi mellett így is bekerült Iniesta, Piqué és Neymar is. 

"Itt lett volna a helyük, hiszen őket is díjazták, róluk is szavaztak a futballisták és edzők, újságírók. Ronaldo győzelmét tiszteletben kell tartani, a többség őt akarta. Pontosan tudják, mire számíthatnak a Bilbao ellen szerda este, régesrég felkészültek rá. Ezzel a kihívással ellenben nem tudtak szembenézni. Nekem sem volt kényelmes, túl sok fehér volt mellettem" - jelentette ki a realos fölényre utalva. Marcelo, Ramos, Modric és Kroos is bekerült az álomcsapatba Ronaldo mellett. 

Győzelmi beszédében Ronaldo is odaszúrt a katalánoknak, de ő nagyon finoman, csak annyit mondott, sajnálja, hogy nem mentek el a riválisai.

Biztosan emlékezett, hogy ő és realos társai sem mentek el a 2011-es FIFA-Aranylabda-gálára, amin szintén mindketten jelöltek voltak, de Messi volt a favorit a díjra. Akkor, 2012 januárjában a Realnak Malagában volt meccse a következő napokban, erre hivatkozva mondták le a fellépést.

Rovatok