Index Vakbarát Hírportál

Thomas Doll ellen csak németül lehet eljárni

2017. január 10., kedd 14:04

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén nem született döntés Thomas Doll ügyében – tájékoztatta az FTC ügyvédje az MTI-t.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága az év elején beidézte Dollt néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt, amelyek a bizottság szerint megingathatják a bizalmat az MLSZ működésével kapcsolatban.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén Thomas Doll és az FTC ügyvédje eljárásjogi kifogást támasztott az fb eljárásával szemben.

Az FTC és az edző jogi képviselője, dr. Fehér Zsolt az MTI érdeklődésére azt mondta, kérték, hogy Thomas Doll számára biztosítsák az anyanyelv használatát az eljárásban, hogy valamennyi hivatalos iratot hiteles fordításban bocsássák rendelkezésére. Azok ismeretében tehető érdemi nyilatkozat. A fegyelmi bizottság a kérést mérlegelte és későbbi időpontra, január 24-re halasztotta az érdemi tárgyalást.

Az ügyvéd úgy fogalmazott, függetlenül a halasztástól, a szabály szövege rendkívül súlyos, általános bizalomvesztést és súlyos üzleti sérelmet vagy becsületsértést megvalósító, közvetlenül az MLSZ ellen közvetlenül megvalósuló cselekményt feltételez, de Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta, kizárólag a játékvezetést kritizálta.

Rovatok