Index Vakbarát Hírportál

Rég tarolt le kapus ilyen alattomosan egy csatárt

2017. január 21., szombat 18:28

Egyhónapos kihagyás után folytatódott a német labdarúgó-bajnokság.

A Bayern nyögvenyelősen hozta péntek esti meccsét Freiburgban, a Dortmund ugyan tökéletesen kezdett, mégis megszenvedett Brémában.

Aubameyang távollétében – a gaboni csatár az Afrika-kupán van – André Schürrle a negyedik percben megszerezte a vezetést, az első negyedórában már többgólos különbség is kialakulhatott volna, ha jobban figyelnek a Borussia csatárai.

A 38. percben aztán, amikor Reus már elvitte a labdát a kapus mellett, Drobny kíméletlenül felrúgta. Nem akart a látszatra sem ügyelni a kapus, egyszerűen meg akarta akadályozni az újabb gólt.

Drobny letarolta Reust

Aki látta, hogy üti el a belga Pfaff kapus Fazekas Lászlót, Toni Schumacher pedig a francia Battistont a 82-es vb-n, most dejavu érzése lehetett.

Drobnyt kiállították, hogy miért reklamált, megfejthetetlen. Az más kérdés, hogy eléggé lesgyanús volt Reus megugrása, ettől még mostanában nem megszokott, ritka sportszerűtlen megoldást alkalmazott a Berlinben nevelkedő kapus.

A Werder a kiállítás után rúgott egy hatalmas kapufát – a gólvonal elé pattant le a labda -, aztán egyenlített, de Piszczek góljával a Dortmund megszerezte a három pontot.

A harmadik helyet viszont nem sikerült átvennie, mert a Hoffenheim 2-0-ra megverte az Augsburgot. Szalai Ádám nem jutott szóhoz a meccsen.

A Ferencvárosba igazoló Kleinheisler László értelemszerűen nem volt ott a Darmstadt meccsén, az utolsó helyen maradtak.  

Eredmények:

Rovatok