Index Vakbarát Hírportál

Durva ütközés után életveszélyesen megsérült a Premier League-futballista

2017. január 22., vasárnap 23:44

A vasárnap délutáni, Chelsea–Hull City PL-meccs 20. percében kellett lecserélni a hullos Ryan Masont, miután összefejelt az ellenfél védőjével, Gary Cahill-lel.

Mason a földön maradt, azonnal elsősegélyben részesítették, hordágyon vitték el jó pár perc ápolás után. A brit Mirror úgy értesült, a kórházban koponyatörést állapítottak meg nála, bevérzett az agya, közvetlen életveszélyben van.

A Hull vasárnap éjfél körül

megerősítette a koponyatörést, közölte, Masont megműtötték, állapotát stabilizálták.

Cahillt is ápolni kellett, de ő tudta folytatni a játékot – sőt, ő szerezte csapata második gólját a 2-0-ra végződött meccsen.

Masonnal mindketten a labdára mentek, Cahill feje a halántéka környékén találta el a Hull középpályását, sérülékeny területen, rettentően szerencsétlenül.

Ryan Mason Chelsea vs Hull City 22/01/17

2006-ban a Chelsea-kapus, Petr Cech fejét találta el a Reading-csatár, Stephen Hunt a térdével az egyik bajnokin: neki is koponyatörése volt, de felépült, visszatért, és szép karriert futott be. Ma az Arsenal kapusa, az eset óta fejvédőben játszik.

Mason 25 éves, 20 meccsen két gólja van ebben a szezonban. Tottenham-nevelés, a nyáron igazolt Londonból a Hullhoz. Egyszeres angol válogatott.

Rovatok