Index Vakbarát Hírportál

Kelj fel, fiam, ne röhögtess!

2017. február 1., szerda 18:31

Lovas kolléga egy remek kis giffel adta át a műszakot, elküldte nekünk a tegnap esti Sunderland-Tottenham valószínűleg legérdekesebb, de biztosan leglátványosabb jelenetét, amikor a londoniaktól Mousa Dembelét agyonrúgja a pár éve még az angol futball megmentőjének hitt Jack Rodwell.

Nincs itt semmi megjátszás, a hazaiak középpályása azért ment oda, hogy takarítson, és csírájában fojtsa el a támadást. Végülis érthető, a Tottenham második, a Sunderland utolsó előtti, így mi más is lehetett volna a célja?

Kérdés itt inkább abban merül fel, hogy Rodwell hogy a fenébe nem takarodott le azonnal a pályáról? Ugyanis Lee Mason bíró ezt a hátulról, emberre irányuló, sérülésveszélyes belépőt csak sárgalapos faultnak minősítette. Így a mészáros lejátszhatta a maradék 60 percet is. Tizenegyen meg is lett egy pont az esélyessel szemben, 0-0.

Érthetetlen, hogy a Premier League-ben - amit folyamatosan a világ legjobb futballbajnokságának mondanak - hogyan fordulhat elő ilyen szintű engedékenység még 2017-ben is. Mostanában napi szinten írunk a bírók, különösen az angol bírók hülyeségeiről és alkalmatlanságáról, ezesetben utóbbi megállapítás hatványozottan igaz: Lee Mason három méterről, premier plánban figyelhette Rodwellt és Dembelét, de nem mínősítette piroslapos faultnak, amit látott.

Lehet, hogy a PL tényleg a legszínvonalasabb, de

játékvezetésben a legelmaradottabb,

ósdi, őskori felfogású hentesgyerekfutballá képes silányítani a legjobb meccset is.

A brit bíróknál mintha 1986 környékén megállt volna az idő.

Kelj fel, fiam, ne röhögtess!

Rovatok