Index Vakbarát Hírportál

Ötszázadik meccsén játszhat a Bayern agya

2017. február 3., péntek 18:57

Philip Lahm ötszázadszor játszhat a Bayern Münchenben a Schalke elleni bajnoki mérkőzésen.

A müncheniek 33 éves csapatkapitánya a hét elején egy edzésen kisebb sérülést szenvedett, így sokáig bizonytalan volt, pályára tud-e lépni szombaton Péntekre eldőlt, hogy ha Carlo Ancelotti vezetőedző számít rá, ott lehet a Bayern kezdőjében, írja az MTI.

„Minden rendben, így ha az edzőm úgy dönt, játszhatok hétvégén" – mondta a 113-szoros válogatott.

Lahm - akit Ancelotti igazi példaképnek, korábbi edzője, Josep Guardiola pedig legendának, és az egyik legintelligensebb játékosnak nevezett, akivel valaha dolgozott - 11 évesen került a Bayernhez, amelynek első csapatában 2002 novemberében lépett pályára először. Ezután két szezont a Stuttgart kölcsönjátékosaként töltött, a bajoroknál 2005 óta tölt be meghatározó szerepet.

Nála többször a mezőnyjátékosok közül csak Gerd Müller (568 mérkőzés), Georg Schwarzenbeck (549), Klaus Augenthaler (545), Franz Beckenbauer (534), Bernd Dürnberger (501) és Bastian Schweinsteiger (500) lépett pályára a Bayernben, míg az abszolút csúcstartó a kapus Oliver Kahn 632 szerepléssel.

Lahm - aki pályafutása során húsz trófeát, köztük egy Bajnokok Ligáját és hét bajnoki címet nyert - az egyik legsportszerűbb védő: karrierje során 37 sárga lapot kapott, és még soha nem állították ki.

A védekező középpályás posztján is bevethető játékost jövő nyárig köti szerződés a müncheniekhez.

Rovatok