Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyesdrámával estek ki Dárdaiék a Német Kupából

2017. február 8., szerda 21:31

A Hertha 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel kapott ki a Dortmundtól a Német Kupa nyolcaddöntőjében. Dárdai Pál edző a meccs előtt hosszabbítást szeretett volna, ez össze is jött, de nem sikerült a ráadásban fordítaniuk. Edzőként még most sem tudta legyőzni a Borussiát.

A Dortmund bekezdett otthon, a berliniek pedig ahogy várni lehetett, ráálltak a kontrákra. Az első nagy helyzetüket is így alakították ki. Ibisevic támadta le a Szokratiszt, és el is vette tőle a labdát. Amit aztán rá is vezetett a kapusra, de a dortmundi védő visszaért, így a Hertha-csatár elrontotta a lövést. Aztán büntetőt reklamált.

Nem sokkal később a dortmundiak is két tökéletes helyzetet dolgoztak ki, előbb Aubameyang lépett ki, de Jarstein kapust is megverve a kapu mellé gurított. Majd fél perccel későb Weigl indította zseniálisan a csatárt, de Jarstein kapus védeni tudta a lövést.

A 26. percben szögletből veszélyeztetett a Hertha, Brooks fejelt először, de kísérletét bravúrral védte Bürki. Ibisevic került kihagyhatatlanna tűnő helyzetbe a kipattanónál, de két méterről a kapu fölé fejelt.

Egy perccel később viszont már nem hibázott a Hertha. Stark emelt be harminc méterről a 16-osra, ahol Kalou jó ütemben tette bele a lábát a beadásba (0-1).

A küzdelem a gól után még nagyobb lett, a Dortmund diktálta az iramot igazán jó támadásépítés nélkül, a Hertha pedig sokat szabálytalankodva próbálta meg lassítani Aubameyangékat. A játékvezető negyedóra alatt négy sárga lapot osztott ki.

A Dortmund a  második félidőben gyorsan egyenlített. Dembelé még csak kapufát találta, de a visszaszerzett labdából megint ő jöhetett, a védelem kapkodott, így végül Reus fejezte be góllal az akciót. (1-1)

A gól után teljesen beszorította a Dortmund a Herthát, egymás után jöttek a helyzetek és az újabb szabálytalanságok. Az 57. percben Jarstein védése után a kapuba került a labda, de a játékvezető szerint Dembelé támadta a kapust, így szabadrúgás jött kifelé.

A 66. percben megint Jarstein mentette meg a Herthát, Guerreiro távoli lövését ütötte ki bravúrral. A Dortmund a félidő végéig dominált, a berliniek olykor 11 emberrel védekeztek, sikerült is kihúzniuk a hosszabbításig.

A hosszabbításban is jóval több támadást vezetett a Dortmund, a Hertha azonban állta a rohamokat, középen Brooks védekezett nagyon jól a kulcspillanatokban. Egy rövid időre a Hertha emberfölénybe került, Dembelé lesérült, és Thomas Tuchel már a negyedik cseréjét is kihasználta, nem volt kit a pályára küldenie. A hosszabbítás második felére végül visszajött a dortmundi csatár. A Hertha eldönthette volna a végén, de a kilépő Kalou a tizenhatosnál sokat vacillált, elvették tőle a labdát. Az utolsó percre újra emberelőnyben volt a Hertha, Szokratisz reklamálásért kapott két sárgát, de ezt már nem tudták kihasználni a berliniek. Jöhettek a büntetők.

A Hertha kezdte a tizenegyeseket, Lüstenberger a felső lécet bombázta szét, a Dortmundnál volt az előny, mert Dembélé belőtte. A második büntetője sem ment be a Berlinnek, Darida balsarkos lövését védte Bürki. Jarsten életben tartotta a reményt, kifogta Pulisic kísérletét. A harmadik körben Esswein nem hibázott, és Aubameyang sem. A negyedik sorozatban Allagui lövését úgy tűnt, hogy hárította Bürki, de valahogy bepörgött a labda, a Dortmund is eredményes volt. Az ötödik körben Kalou jött, de csúnyán kapu fölé emelt.

Német Kupa, nyolcaddöntő:

kedden játszották:

A továbbjutásról egy mérkőzés döntött.

Rovatok