Index Vakbarát Hírportál

Bardi ollózott, négyet rámolt az Újpest a Magyar Kupában

2017. február 11., szombat 16:36 | aznap frissítve

Az élvonalbeli Újpest érvényesítette az osztálykülönbséget, és 4-1 arányban elverte a a másodosztályú ZTE csapatát annak zalaegerszegi otthonában. Különösen a második gól sikerült szépre, amit az Újpest 21 éves macedón válogatott játékosa, Enis Bardi szerzett, látványos mozdulattal ollózva a kapuba. 

A ZTE-Újpest mellett további öt mérkőzést rendeztek szombat délután Magyar Kupa nyolcaddöntőinek odavágói közül, a legnagyobb érdeklődés a Ferencváros-Honvéd mérkőzést övezte. A télen alaposan bevásárló bajnokcsapat 5(!) új igazolással a kezdőben állt fel a meccsen, az éppen Kispestről elvitt Botka Endre mellett Kleinheisler László, Julian Koch,  Janek Sternberg és Amadou Moutari is most mutatkozott be tétmérkőzésen új csapatában. Utóbbinak ez különösen jól sikerült, hiszen az orosz bajnokságból szerződtetett légiós 33. percben megszerezte a vezetés Doll együttesének, majd a második félidőben, az 52. percben Leandro növelte kétgólosra az előnyt. A Fradi szurkolói azonban végül nem lehettek teljesen elégedettek az eredménnyel, mert Lanzafame az utolsó előtti percben szépített, az idegenben lőtt gól pedig még sokat érhet a visszavágón a Honvédnek.

A délután korábban játszott mérkőzéseken a bajnoki címre törő Vasas idegenben verte 2-1-re a másodosztályú Dorog csapatát, míg az egyetlen meccsen, ahol két élvonalbeli gárda találkozott, a Mezőkövesd gól nélküli döntetlent játszott a Gyirmóttal.

A másodosztályúak ütközetét a hazai pályán játszó Csákvár nyerte 2-1-re a Sopron ellen, míg a két harmadosztályú csapat találkozóján a jelentős élvonalbeli múlttal bíró Oláh Lóránt a Budafoknak szerzett vezetést, de az MTK-ban nevelkedett, majd a fél országot bevándorló Melczer Vilmos két góljával végül az Érd fordított és nyert.

A nyolcból csak hat meccset rendeznek a hétvégén, mivel a magyar szövetség a Cegléd-Diósgyőr és a Szentlőrinc-Szolnok találkozót keddre halasztotta.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

ZTE (II)-Újpest FC 1-4 (0-2)

Csákvár (II)-Soproni VSE (II) 2-1 (2-1)

Érd (III)-Budafoki MTE (III) 2-1 (1-1)

Mezőkövesd-Zsóry FC - Gyirmót FC 0-0

Dorog (II)-Vasas 1-2 (1-1)

Ferencváros-Budapest Honvéd 2-1 (1-0)

kedd: Cegléd (II)-Diósgyőri VTK 14.00 Szentlőrinc (III)-Szolnoki MÁV FC (II) 14.00 A visszavágókat március 1-jén rendezik.

Rovatok