Index Vakbarát Hírportál

Magyar focivalóság: felszámolják a 107 éves klubot

2017. február 19., vasárnap 16:20

Úgy néz ki, lassan véget ér a 107 éve alapított tatabányai futballklub létezése. A csapatnak vasárnap kettőkor kellett volna a Gyirmót második csapatával bajnoki meccset játszania, de a vendégeken és a játékvezetőkön kívül más nem jelent meg. Ami a legfontosabb lett volna, a hazai csapat, de az MLSZ hivatalos jegyzőkönyve szerint csak a kapus Rigó János került be a jegyzőkönyvbe.

Egy hosszú, nagyon rossz történet végére érünk lassan. A kétszeres Közép-Európa Kupa-győztes, háromszor Magyar Kupa-döntős csapat a végnapjait éli. Az olasz tulajdonos az évek során a rontásba vitte a bányászváros csapatát.

Odáig jutottak, hogy a fizetések hiánya miatt az MLSZ már korábban is büntette a csapatot. Bár az olasz tulajdonos, aki a legtöbbet tette ezért a lehetetlen helyzetért, megpróbált még egy utolsó kísérletet tenni, a legutóbbi edzésen a szakvezető mellett csak két játékos jelent meg. Az elmúlt évek rossz döntései és a futballszakmát még csak nem is érintő intézkedései a teljes csődöt hozták a csapatnál.

Ezek után már senki sem akart segíteni a klubot birtokló cégnek. Így a tatabányai foci utánpótlását irányító TFCE sem volt hajlandó 17-18 éves, fiatalkorú játékosokat adni, főleg a fiatalemberek fejlődése miatt az NB III.-ban induló Tatabányának.

A játékosok pedig a kilátástalan helyzet miatt szétszéledtek, ahogy a csakfoci.hu írta:

A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket, amennyiben benyújtják erre az igényüket. A felszámolást az sem befolyásolja, hogy új ügyvezető, valamint új vezetőedző van a Tatabánya élén.

Egy olyan klub tűnhet el a süllyesztőben, amelynek olimpiai bajnokai voltak (Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván, Szepesi Gusztáv). Az NB I.-ben is megcsodált csatársora volt: Kiprich József, Plotár Gyula és Vincze István, és edzőként olyan nagyságok dolgoztak ott, mint Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, vagy éppen a korábbi ferencvárosi legenda, Dalnoki Jenő.

Rovatok