Index Vakbarát Hírportál

Pintér Attilát nem tudja becsapni Orbán akadémiája

2017. március 17., péntek 08:46

Csütörtökön forduló volt a hazai másodosztályban, és lehet fújni egy nagyot, a télen játékosokkal és edzővel megerősített Felcsút átvette a vezetést a tabellán. A Békéscsabát 3-0-ra verték, ősszel ott kaptak egy ötöst.

A Balmazújvárosnak van még egy elmaradt meccse, de ha azon nyer, akkor sem tudja már visszavenni az első helyet.

Apró szépséghiba a nagy építkezésben, hogy az előző fordulóban - akkor a Sopront semmisítették meg a hajrában 2-0-ra - és most is mindössze egy akadémista volt a csapatban. Ráadásul Nagy Zsoltnak a megnyugtató 2-0-s vezetésnél véget ért a meccs, lecserélte őt a korábbi kapitány.

Itt van tehát az új életpálya modell: a Puskás Akadémia néven futó csapat mellőzi az akadémián nevelkedő fiatalokat. Az akadémián dolgozó edzők alkalmasságáról sokat elárul ez a történet, de vajon ők mit mondanak a szülőknek, miért lesz náluk, a családtól távol a legjobb kezekben a gyerekük? Pintért mindenesetre nem tudják félrevezetni a kollégái, látja ő, mi az értékes és mi a selejt.

Arra még az előző szezonban sem volt példa, hogy ne legyen akadémista a csapatban, amikor az élvonalban szerepelt a klub.

A másodosztályban volt még egy olyan forduló, amikor a csapat több mint fele az akadémiáról került ki, igaz akkor még Vincze István volt a vezetőedző.

Rovatok