Index Vakbarát Hírportál

Messit eltiltották, nem játszhat az argentinok négy vb-selejtezőjén

2017. március 28., kedd 16:46

Lionel Messi nem játszhat hétfő este, a Bolívia-Argentína vb-selejtezőn, közölte alig hat órával a kezdés előtt az illetékes futballszövetség. A szupersztár a hétvégi, Chile elleni mérkőzésen történtek miatt bűnhődik: a FIFA közleménye szerint a bírókat sértegette.

A Barca sztrája előbb a partjelzővel, majd a játékvezetővel vitatkozott össze, de utóbbi jelentésében az állt, hogy "nem hallottam, hogy Messi durván beszélt volna, ha hallom, biztosan jelentem".

Messit eltiltották, nem játszhat az argentinok négy vb-selejtezőjén

Ettől függetlenül a FIFA eljárást kezdeményezett, utánajárt az esetnek, ennek a vége lett a négymeccses eltiltás. Mint kiderült, a brazil partjelző nem értette, mint mondott Messi, de az újságokban másnap elolvasta, és utólag jelentett.

Az argentin csapat - a bolíviai meccs után - augusztusban Uruguayban játszik, majd szeptemberben Venezuelát, októberben pedig Perut fogadja, egyiken sem játszhat Messi. A selejtező utolsó fordulójában, október 10-én, Ecuadorban már pályára léphet.

Argentína harmadik helyen áll a selejtezőkön, 22 ponttal, Kolumbiának 21, Ecuádornak 20 pontja van, utóbbi az ötödik, ez a hely már csak vb-pótselejtezőt jelent, az első négy jut ki egyenes ágon a 2018-as oroszországi tornára.

Nem kell ragozni, mekkora veszteség Argentínának Messi, hazája szövetsége pár óra múlva jelezte is, fellebbezett az enyhítésért.

A Bolívia-Argentína kedd este, magyar idő szerint 22 órakor kezdődik.

Rovatok