Index Vakbarát Hírportál

Top 5-be jutnának az U17-esek az Eb-n

2017. március 29., szerda 10:48

A 2006 után újra U17-es Eb-re kijutó válogatott három tagja, Kovács Krisztián, Mocsi Attila és Tímári Norman volt a Digi Sport Reggeli Start vendége, ahol arról beszéltek, hogy a vb-szereplést érő legjobb öt hely egyike a cél a nyári tornán, legalábbis nagyon szeretnének kijutni az indiai világbajnokságra.

Ez viszont rettenetesen nehéz lesz, a magyar válogatottat ugyanis a második kalapból sorsolják majd a négy Eb-csoport egyikébe az április 3-i sorsoláson annak ellenére, hogy csoportelsőként zárta az elitkört, nem kis mértékben Szoboszlai Dominik góljainak köszönhetően. Szoboszlai egyébként bekerült a Salzburg ifi-BL-elődöntőbe jutott keretébe, ott a Barcelonát kell majd verniük április 21-án.

Vagyis a következő válogatottakból jó eséllyel egy előtt kell végezni, hiszen a négyfős csoportokból 2-2 csapat jut tovább: Németország, Anglia, Skócia, Írország, Hollandia, Franciaország, Spanyolország.

Azért csak jó eséllyel, mert a rendező Horvátország automatikusan az A csoport 1. helyére került, vagyis ide csak egy kiemelt válogatottat raknak majd. Magyarország mellől Törökországot, Olaszországot, Szerbiát, Ukrajnát, Norvégiát, Bosznia-Hercegovinát és a Feröer-szigeteket sorsolják majd a második kalapból.

Az Eb-t május 3-19. között rendezi Horvátország.

Rovatok