Index Vakbarát Hírportál

Ha Ronaldo vagy Suarez lövi, egy hétig erről a gólról beszélnek

2017. április 7., péntek 07:53

Nagyon jó meccs volt a spanyol liga 30. fordulójának zárómeccse csütörtök este, a Valencia-Celta Vigo rangadó.

Vezetett a Celta, a Valencia fordított, majd 10 perccel a vége előtt a húszéves középpályás, Carlos Soler összehozott egy büntetőt, amiből a vendégek egyenlítettek. Iago Aspast buktatta, aki belőtte Diego Alves kapusnak. Ez elég nagy tett, a brazil előző 50 spanyolországi tizenegyeséből 24-et megfogott, illetve ennyiből nem lett gól.

A Valencia nem csüggedt, ment a győzelemért, és a 86.-ban épp Solert hozta helyzetbe egy remek szóló után Enzo Perez. A tehetség felnézett, és olyan megoldást választott, amihez meglett klasszisok is csak ritkán nyúlnak, pláne öt perccel a vége előtt: alányesett a labdának, átemelte a kapust.

Csodálatos és tökéletes rúgás volt, a Valencia győzött. 12.-nek jöttek fel a tabellán, a Celta 10. A kiesés egyiküket sem fenyegeti, az európai helyek messze vannak. A Celtának még lehetett volna esélye az EL-re egy győzelemmel, mivel van egy elmaradt meccse, de 9 ponttal a hatodik Bilbao mögött erről már lemondhatnak.

Azt a meccset egyébként épp a Real Madriddal játsszák, a bajnokság utolsó hetében, a záróforduló előtt néhány nappal. Könnyen lehet, hogy teljesen tét nélküli lesz, de az biztos, hogy a Celtának már semmiért nem kell majd izgulnia.

Rovatok