Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan nagy gólt akasztott Anglia legjobb középpályása

2017. április 8., szombat 14:20 | aznap frissítve

Tottenham-Watford volt a Premier League 31. fordulójának nyitómeccse szombat kora délután, a játék félórán keresztül csak csörgedezett, bár egyszer csak a léc mentette meg a vendégeket a góltól. A 33. percben viszont már az sem.

Dele Alli kapta meg a labdát a tizenhatos bal sarkánál, átvette, majd védhetetlenül csavarta a bal felsőbe. Furcsa lövés volt, ilyet csak extraklasszisok tudnak: a labda amellett, hogy csavarodott, rettentő erővel is csapódott a hálóba.

Öt perc múlva már 2-0 volt az állás, egy tizenhatoshoz kipattanó labdát Eric Dier vágott a kapuba. Bár lerúgta a földre, így is remek lövés volt, nagyon erős, védhetetlen.

Újabb öt perc múlva a koreai Szon rúgta a harmadikat, vagy húsz méterről lőtte ki a jobb alsót, ez a labda is csodásan csavarodott a sarokba.

A meccs szünetben 3-0-ra állt, a negyediket is Szon rúgta, az 55. percben, nagyjából lemásolta Mario Balotelli pénteki találatát. 4-0 lett a végeredmény.

A második Tottenhamet üldöző Liverpool, illetve az őket követő Manchester City is győzött szombat délután.

A nagyobb izgalmakat Jürgen Klopp csapatának kellett átélnie, mivel ellenfele, a hazai pályán játszó Stoke City szerezte meg a vezetést az első félidő végén, Jonathan Walters góljával.

A szünetben viszont két remek brazil cserével reagált a német edző, akik közül előbb Coutinho egyenlített, majd Firminho a győzelmet jelentő gólt is megszerezte a vendégeknek. Különösen utóbbi gól volt szemrevaló, a csatár egy hosszú indítást bombázott a kapuba egy pattanás után a tizenhatoson kívülről, a kapus a kezét se bírta felemelni a lövésnél.

A Manchester City ehhez képest könnyedén győzött a Hull ellen. A vendégek védője, Ahmed El Mohamady már a 32. percben megszerezte a vezetést, apróbb hiba, hogy az egyiptomi a saját kapujába talált be egy meglehetősen suta mozdulattal.

Agüero a 48. percben megduplázta az előnyt, a gól egy kicsit szerencsésre sikerült, viszont Sterling előkészítése megérdemli a videót:

A 64. percben az általában leginkább csak epizódszereplő Fabian Delph ünnepelte meg azt a ritka eseményt, hogy a kezdőbe került, méghozzá egy egész nagy góllal:

Ranocchia a 82. percben még kozmetikázott kicsit az eredményen, de a meccset így is simán, 3-1-re nyerte Guardiola csapata.

A bajnokságot vezető Chelsea lépett szombaton utoljára pályára a Bournemouth ellen, idegenben. Conte csapata gyorsan kétgólos vezetést szerzett, előbb a hazaiaknál játszó Adam Smith talált be saját kapjuába a 17. percben, majd alig három percre rá, a 20. percben a félelmetes formában játszó Eden Hazard is gólt lőtt.

Ekkor úgy tűnt, nincs izgulni valója a londoniaknak, ám Joshua King a 42. percben szépített. A Chelsea hívei a 68. percben nyugodhattak meg, ekkor Marcos Alonso visszaállította a kétgólos különbséget, az eredmény pedig a továbbiakban már nem változott.

Premier League, 32. forduló, szombati mérkőzések:

Rovatok