Index Vakbarát Hírportál

Ráadásban lőtt góllal, emberhátrányban győztek Gulácsiék

2017. április 8., szombat 20:28 | aznap frissítve

Gulácsi Péter szokás szerint kezdő volt a Lipcsében, a Bundesliga második helyén álló hazaiak a szezon végére elfogyó Leverkusent fogadták.

A meccsen túl sok minden nem történt, úgy tűnt az egyetlen emlékezetesebb történés az lesz, hogy a 88. percben kiszórták a Leipzig hátvédjét, Willi Orbánt.

Csakhogy a Leverkusen emberelőnye fordítva sült el, mert a felbátorodó, és ezzel párhuzamban óvatlanná váló vendégek védelme a 93. percben elmélázott, Yussuf Poulsen pedig egy kijátszott akciót végén belőtte a meccse egyetlen gólját, ami a győzelmet jelentette az RB Leipzig számára.

A ma játszó másik "magyaros" csapat, a Hoffenheim vereséget szenvedett Hamburgban, Szalai Ádám a padról nézte végig a mérkőzést.

A forduló rangadóján a Bayern simán, 4-1 arányban elintézte a Dortmundot. A bajnokcsapat 10 perc elteltével már 2-0 arányban vezetett Ribery (4') és Lewandowski (10') góljával, és bár Raphael Guerreiro a 20. percben egy szép lövéssel egy gólra felhozta a Dortmundot, Robben nem egészen fél óra múlva, a 49. percben visszaállította a kétgólos különbséget.

A holland gólját szinte felesleges leírni vagy megnézni. Ha úgy kezdem, hogy a jobbkötő helyéről elkezdte ballal keresztbe vezetni a labdát a tizenhatos előtt, akkor már mindenki tudja a befejezést:

Végül Lewandowski a 68. percben büntetőből is betalált, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Bundesliga, 28. forduló, szombati mérkőzések: 

Rovatok