Index Vakbarát Hírportál

Ha védésnek járna Puskás-díj, ez kapná

2017. április 27., csütörtök 10:06

Arjen Robben a 65. percben eldönthette volna a Dortmund elleni Német Kupa-elődöntőt, amikor 2-1-es vezetésnél, szinte kihagyhatatlan ziccerbe került. De csak szinte volt az, Sven Bender ugyanis emberfeletti mentéssel megakadályozta a gólt, ez pedig annyira felpörgette a BVB-t, hogy a következő kilenc percben meg is fordították a meccset.

Na de nézzük a helyzetet, ami lényegében a Dortmund-kapus Roman Bürki könnyelműségéből indult, ő passzolt ugyanis nagyon rossz helyre a védőjének, a harcos Thiago Alcantara pedig egyből le is csapott. A labdaszerzés után három bayernes állt a kapuval szemben, miközben csak két védő jutott rájuk, ezt könnyedén meg kellett volna oldaniuk.

Alcantara Robert Lewandowskinak passzolt, aki egyből tovább is tette Robbennek, neki csak be kellett volna passzolnia az eléggé lemaradt Bürki, illetve az előtte álló, de ugye csak testtel és lábbal akadályt jelentő Bender mellett. A bal alsót vette célba a holland, Bender viszont hihetetlen reflexszel, és nem kevés szerencsével belenyúlt még, a labda pedig előbb a bal kapufáról, majd a felső lécről kifelé pattant.

Robben szentségelt is, a Dortmund viszont felpörgött, előbb Pierre-Emerick Aubameyang, majd Ousmane Dembélé csodás góljával fordítottak, és bejutottak a kupadöntőbe, ahol a Frankfurt lesz az ellenfelük.

A hátsó kameraállásból látszik igazán jól, hogy a felső lécről pattant ki a labda, amint azt érinti, még egy kis vizet is lever róla.

Rovatok