Index Vakbarát Hírportál

Ez már a vég, Arsene: 22 éve nem volt ilyen nap

2017. április 30., vasárnap 20:38

Tottenham-Arsenal 2-0 a Premier League 34. fordulójának utolsó vasárnapi meccsén. A gólt Dele Alli és Harry Kane büntetőből rúgta az 50. és a 60. perc között, alig egy óra után kialakult a végeredmény.

A Tottenham ezzel feljött négy pontra a Chelsea-re a tabellán, de ennél is fontosabb, hogy eldőlt, 22 év után az Arsenal előtt fog végezni a bajnokságban. Mióta Arsene Wenger az Arsenal edzője, ez most először történik meg, a francia 1996 őszén vette át a csapatot.

Az Arsenal-drukkerek így idén nem tudják megülni a Totteringham dayt, a napot, amikor biztossá válik, hogy a bajnokságban a Tottenham előtt lesznek.

A Chelsea szintén nyert vasárnap, 3-0-ra verte az Evertont idegenben. Barcás győzelem volt: az első gólt a volt Barcelona-futballista Pedro lőtte távolról, a harmadiknál pedig az akció hasonlított a katalán csapat támadásaira, ráadásul a gólpasszt Cesc Fabregas, egy másik exbarcás adta.

A Chelsea BL-indulása ezzel biztos, szemben az Arsenaléval, ami igen bizonytalan. Hat pontra vannak a negyedik helytől, jelenleg hatodikak, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a negyedik ManCity. Közöttük van a ManUnited, egy pontra a Citytől.

Rovatok