Index Vakbarát Hírportál

Kilencgólos őrület végén nyert a Bayern

2017. május 13., szombat 17:42

Igazi tétje nem volt az RB Leipzig–Bayern München-meccsnek, mert a Bundesliga másodikja már nem tudja utolérni a tíz ponttal vezető elsőt, de nem ezért született gálameccset idéző 4-5-ös végeredmény. 

Az alaphangot a Lipcse adta meg, még hetven másodperce sem ment a meccs, amikor egy gyors akció végén Sabitzer a kapuba fejelt. A München innen szinte a végéig kapaszkodott. Lewandowski a 17. percben büntetővel egyenlített, de a Leipzig elhúzott két góllal. Werner tizenegyesből szerzett újra előnyt, majd az első félidő elején Poulsen talált be némileg szerencsésen, mert lövése megpattant Xabi Alonsón. (3-1).

A 60. percben Thiago csökkentette az előnyt egy szöglet után, de öt perc múlva újra kétgólos lett a különbség, mert a védőket letámadó Werner duplázott. Szinte nullszögből gurított kapuba.

A meccs hajrája aztán rémálom lett a Lipcsének, Lewandowski a 84. percben lőtte meg második gólját, Robben kapufáról lepattanó lövését fejelte be, majd a 91.-ben Alaba egyenlített egy látványos szabadrúgással, amire Gulácsi Péter kapus mozdulni sem tudott.

A sokk pedig akkor következett be, amikor a 95. percben a harcias Robben lecsapott egy gyenge hátrapasszra, amivel aztán a kapuig gyalogolt. 

Eredmények:

Rovatok