Index Vakbarát Hírportál

Gerrard szerelmes üzenetben búcsúzott élete csapattársától

2017. május 19., péntek 12:57

Utolsó interjúját adta a Bayern TV-nek Xabi Alonso, aki szombaton játssza karrierje utolsó mérkőzését. A Bayern-Freiburg végén befejezi pályafutását.

Hosszasan beszélgettek vele, a végén bejátszottak videóüzenetben küldött jókívánságokat, az utolsók között volt Steven Gerrardé. A volt liverpooli csapattárs majdnem egy percet beszélt, és a közhely, hogy ódákat zengett, nem írja le a szavait.

Sokkal inkább volt ez vallomás egy rég elvesztett nagy szerelemnek.

Xabi, itt Stevie G, remélem, jól vagy, haver, csak gratulálni szeretnék a visszavonulásodhoz, a különleges karrieredhez. Fantasztikus játékos vagy, valószínűleg veled élveztem a legjobban a játékot a középpályán. Te passzoltál a legjobban. Mindenféle elismerést megérdemelsz. Micsoda karriered volt, a klubjaidban és a válogatottban is. Nagyon irigylem a világbajnoki aranyadat, nagyon irigylem a spanyol és német bajnoki címeidet. De mindegyiket megérdemelted, haver. Mint mondtam, nem is kívánhattam volna jobb középpályáspartnert. Mikor elmentél, összetörte a szívem, de mindig különleges helyed lesz ennél a futballklubnál, és mindig szeretettel várunk!

Gerrard és Xabi Alonso 2004 és 2009 között játszott együtt a Liverpoolban, együtt nyertek BL-döntőt és FA-kupát, illetve szerepeltek még egy Bajnokok Ligája-fináléban. A klubtörténet utóbbi 15 évének legsikeresebb korszakának nélkülözhetetlen figurái voltak.

Aztán 2009 nyarán Xabi Alonso a Real Madridba szerződött, ahonnan 2014-ben egy újabb BL-siker után állt tovább a Bayern Münchenbe, Pep Guardiola kérésére. A németeknél nyert három bajnokságot a 2012-es spanyolliga-győzelme mellé. Közben persze világbajnok lett Spanyolországgal és a 2008-ashoz szerzett még egy Európa-bajnoki címet, 2012-ben. 35 évesen fejezi be.

Rovatok