Index Vakbarát Hírportál

A Dortmundé a kupa, Dárdai Herthája EL-főtáblás

2017. május 27., szombat 21:56

A Német Kupa berlini döntőjébe a Dortmund és a Frankfurt került, mindkét csapat idegenben jutott túl ellenfelén. A Borussia a Bayernen (2-3), míg az Eintracht a Gladbachon az 1-1-es hosszabbítás utáni büntetőkkel.

A finálé a rendes játékidőben eldőlt, a Dortmund 2-1-re nyert.

Már a nyolcadik percben előnyhöz juttatta a Dortmundot Dembelé - elfutott a jobb szélen, szép csellel elküldte a védőjét és a léc alá emelt -, de a 29. percben a horvát Rebic egy megingást kihasználva egyenlített, majd nem sokkal később a svájci Seferovic a kapufát találta 14 méterről, vagyis majdnem megfordította a meccset a Frankfurt.

A második félidőben azonban egyértelműen dominált a Dortmund, a japán Kagavának volt egy nagy helyzete, majd Aubameyang ollózása után Fabian a gólvonalról vágta ki a labdát. Mivel leperdült a lábáról, a lécet is érintette, nagy szerencséjük volt ekkor a frankfurtiaknak.

A 67. percben aztán megszületett a győztes gól. A sérült Reus helyére a félidőben beálló Pulisic kapott remek kiugratást, az amerikai szélső eltolta a kapus mellett, aki szabálytalanul akasztotta az ötösön.

Hradecky sárga lapot is kapott ezért, a büntetőnél egyébként a bal kezére vetődött, Aubameyang viszont lazán a kapu közepébe emelte a labdát. A dortmundi elnök nem mert odanézni, amikor nekifutott a labdának a gaboni csatár, mintha érezte volna, hogy nem szokványos, hanem egy pimasz megoldást választ.

A Dortmund sikerével most már azt is tudjuk, hogy Dárdai Pál Herthája az Európa Liga főtábláján - hatodik lett a magyar edző csapata -, szeptemberben kezdheti meg szereplését, míg a hetedik helyen végző Freiburgnak kell selejtezőt játszani a második számú sorozatban.

A Dortmund a Bajnokok Ligájában főtáblás, azt azonban nem tudni, hogy Thomas Tuchel lesz-e még akkor is a vezetőedző, mert a távozását rebesgetik.

Rovatok