Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta edzőjét a Dortmund, a kupasiker nem elég

2017. május 30., kedd 12:59

Kedden délben jelentették be, hogy a Dortmund vezetőedzője a következő szezontól nem Thomas Tuchel lesz.

A szakítás nem lepte meg a német sajtót, már hetekkel korábban arról cikkeztek, hogy a klubigazgató, Hans-Joachim Watzke és Tuchel között megromlott a viszony, és folyamatos volt a feszültség.

A szombati kupasiker után három nappal pedig az is kiderült, hogy a bajnokságban két szezon alatt ezüst- és bronzérmet szerző Tuchel távozik. Szombaton még azt nyilatkozta, hogy szeretné kitölteni a szerződéséből hátralévő még egy évet.

Búcsúüzenetében mindenkinek köszönetet mondott - így a szurkolók mellett a vezetőknek is -, eszébe sem jutott vagdalkozni. 

Van esély arra, hogy az utóda a klubbal BL-t nyerő portugál Paulo Sousa lesz. De a Kölnt az ötödik helyre vezérlő Peter Stöger vagy Lucien Favre kinevezése is szóba jöhet. Utóbbit azonban ki kell vásárolni a Nizzától.

Tuchel majdnem 3 millió eurós lelépési pénzt is kapott.

A Dortmundot a nyáron 120 millió euróból erősítették meg, de a csapat játékán különösebben nem látszott ez a befektetés, mert a Lipcse viszonylag lett ezüstérmes. A védelem pedig olykor eléggé sebezhető volt.

A kupadöntőben a BVB 2-1-re verte a Frankfurtot, és az elmúlt öt évben ez volt az egyetlen cím, amit megnyert a patinás klub.

Rovatok