Index Vakbarát Hírportál

Deutsch kiborult az MTK kiesése miatt

2017. május 31., szerda 12:35

Az NB I.-es kiesés után elég rendesen kiosztotta az MTK-t a klubelnök Deutsch Tamás, aki szerint szégyen, hogy a másodosztályban kell folytatnia a csapatnak. 

Az, hogy kiestünk az első osztályból, nem egyszerűen fájdalmas csalódás és óriási kudarc, hanem szégyen. Magyarországon ilyenkor gyakori szokás, hogy elkezdik szépítgetni a helyzetet. De szerintem nincs helye a kidumálásnak, nem lehet mellébeszélnünk! Az a dolgunk, hogy megvizsgáljuk az okokat és nem az, hogy megmagyarázzuk a magyarázhatatlant

- idézi a klub honlapja.

Ezt a helyzetet szerinte azzal lehet orvosolni, hogy azonnali és drasztikus változások kellenek, na meg egy kis pénz, de azzal nem lesz gond, mert új befektető érkezik.

Deutsch szerint abba kell hagyni a játékosok babusgatását, és győztes típusok kellenek nekik, mert ilyen futballistákból kevés volt náluk az utóbbi időben. Szóval teljesen meg fog újulni a játékoskeret. 

Abban látja a legnagyobb problémát, hogy "az MTK szakmailag fáradt és belterjes lett. Egyfajta labdarúgó mini körmagyar zajlott a klubnál, valahogy úgy, mint amikor a celeb világban a zenész megdicséri a színészt, a színész körül rajongja a filmrendezőt, a filmrendező jókat mond az újságíróról, az újságíró pedig a zenészt mondja a legjobbnak a szakmában, és ezzel a dicséret kör bezárul: kis teljesítmény, nagy elismerés. Nálunk hosszú évek óta ez zajlott. "

Szerinte az se jó, hogy 16-18 évesen válnak meg a tehetségektől, akiket lehetne fejleszteni, és beépíteni a csapatba. 

Rovatok