Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Nem több pénz, inkább szakmai terv kellett volna a Honvédnál

2017. június 6., kedd 22:00

Facebook-bejegyzésben adott magyarázatot arra Marco Rossi, hogy miért is hagyta ott a 24 év után bajnok Budapest Honvéd csapatát. Az olasz edző részben utalhatott a Honvéd-tulaj George F. Hemingway megjegyzésére is, aki nemrég azt mondta, hogy Rossi nagyságrendileg több pénzt szeretett volna keresni, ezért, és egy erősebb bajnokság jelentette kihívás miatt távozik.

Rossi egy egysoros bevezető után rá is tér a lényegre:

„Van, aki azt mondja, csak a pénz miatt hagytam el a Honvédot. Hogy ésszerűtlen elvárásaim voltak. Nem akarok az érdemekről beszélni, nem az én dolgom, hogy mások döntését kritizáljam.

De nem anyagi okok miatt távoztam. Soha nem kértem mást, mint egy jó üzleti tervet a Kispestnek és színeinek. Sosem a pénz volt az első nekem. Semmilyen összeg, vagy kérés nem hagyta el a számat. Sem az év elején, sem a szezon végén, amikor bajnokok lettünk. Csak egy szemérmetlen ajánlatra mondtam nemet: egyéves szerződést kínáltak, ugyanolyan fizetéssel, mint az előző két évben.

Mindig profi szellemiség vezérelt, a pályán és azon kívül is. Ne dőljetek be, én nem ilyen vagyok. Remélem, tudjátok.”

Rossi bejegyzését a Nemzeti Sport szúrta ki.

Marco Rossi utódját egy  nappal az olasz lemondása, egyben a bajnoki cím megnyerése után kinevezte a Honvéd, amit már a holland Erik van der Meer irányít.

Rovatok