Index Vakbarát Hírportál

Jovetić ritka nagy ollózással lőtt mesterhármast

2017. június 11., vasárnap 10:23

Őrzi második helyét selejtezőcsoportjában Montenegró, miután szombat este 4-1-re verték hazai pályán Örményországot, részben Stevan Jovetić mesterhármasának köszönhetően. A Sevilla-csatár az első félidő közepén indult be, a triplát a hajrára szerezte meg.

A háromból az utolsó volt a legszebb találata, egy jobbról érkező beadás találta meg két védő között, ám mivel kicsit mögé érkezett a labda, nem volt más választása, mint hogy ollózással próbálkozzon.

A vége hatalmas találat lett, és innen ugyan még szépítettek az örmények, de a lényegen már nem változtatott. Montenegrónak 10 pontja van, ugyanúgy, ahogy a szombaton szintén nyerő dánoknak (ők Kazahsztánt verték idegenben 3-1-re), a csoportot a 16 pontos Lengyelország vezeti.

Jovetić hat gólnál jár a vb-selejtezőkön, ezzel a harmadik legeredményesebb játékos, csak Cristiano Ronaldo és Robert Lewandowski jobb nála, mindkettő 11 gólt szerzett eddig – a portugál legutóbb duplázott Lettország ellen, Lewandowski pedig mesterhármast lőtt a románoknak. Jovetić mellett a belga Romelu Lukakunak és a portugál André Silvának van még 6 gólja.

Rovatok