Index Vakbarát Hírportál

Idén még hülyéskedhet a Fradi meg a Videoton, aztán jön a Felcsút

2017. június 16., péntek 07:46

Nem mintha nem lett volna egyértelmű, hogy miről szól valójában a felcsúti utánpótlásprojekt, de így kimondva akkor is érdekes hallgatni. A másodosztályt megnyerő Puskás Akadémia FC frissen kinevezett klubigazgatója Komjáti András ugyanis arról beszélt, hogy tudja, egy-két évbe telik bajnokcsapatot építeni az NB I.-ben.

A szakember a Puskás Híradónak vázolta elképzeléseit a csapatépítésről, arról, hogy szeretné megtalálni azokat a játékosokat, akikre a jövőben építeni lehet. Hogy mi a távlati cél, arról nem sokat kertelt.

"Ez nem egy egyszerű feladat, de bízom benne hogy sikerül úgy összehozni a keretet, hogy ez megvalósuljon.

A tapasztalataim azt mutatják, hogy annak idején az NB I-es csapatoknál, akik bajnokságot nyertek, eltelt egy-két év mire olyan ütőképes gárdát tudtak az edzők (…) összehozni, akik eljutottak a csúcsra."

A klubigazgató őszintesége dicséretes, ugyanakkor mintha nem lenne igazán képben az első csapatnál uralkodó állapotokkal (pedig eddig is a klubnál dolgozott, csak más pozícióban).

Amikor a külföldiek és magyarok arányáról kérdezték, némileg meglepő határozatlansággal, de végül is állást foglalt honfitársaink mellett. Ám annak hangsúlyozása, hogy a siker kulcsát a klubhoz való kötődésben látja, eléggé elrugaszkodik az összevásárolt felcsúti valóságtól. Idén ugyanis általában 9-10 olyan játékossal állt fel a Puskás FC, akik legfeljebb másfél éve voltak a csapatnál. És már most arról szólnak a hírek, hogy nyáron megint nagybevásárlást tartanak.

Lesz még itt szőlő és lesz lágy kenyér, és lesz még bajnokavató a szomszédban. 

Rovatok