Index Vakbarát Hírportál

Régen trollkodott már Maradona, ilyen suttyón meg végképp

2017. június 21., szerda 07:25

Diego Maradona szerint az argentin futballválogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli semmivel sem jobb, mint megbukott elődje, Edgardo Bauza.

"Sampaoli semmivel nem tud többet Bauzánál" - nyilatkozta Maradona az argentin TyC csatornának hétfőn. Az 1986-ban világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya szerint, ha Sampaoli a chilei válogatott szövetségi kapitányaként nem győzte volna le Argentínát a 2015-ös Copa América döntőjében, még

saját családja sem tudná, hogy ki ő.

Maradona az aggályai között megemlítette, hogy Sergio Agüero nem került be a legutóbbi argentin keretbe.

"Őrültség kihagyni Kun Agüerót" - utalt az egykori világklasszis a Manchester City csatárára, aki nem mellékesen a volt veje. "Ő képes nagyobb sebességet adni a csapatnak, vibrálást hoz a játékba."

A vb-selejtezőkön csak szenvedő dél-amerikaiak - akik négy fordulóval a zárás előtt nem állnak garantált vb-részvételt érő helyen - két felkészülési mérkőzést játszottak júniusban, már Sampaolival a kispadon: Brazíliát 1-0-ra, Szingapúrt 6-0-ra győzték le.

Maradona elárulta, személyes oka is van haragudni az új argentin szövetségi kapitányra.

"Sampaoli becsapott engem. Azt mondta nekem, hogy Sevillában rendeznek nekem egy búcsúztatást, de aztán jött a válogatott, és soha többet nem keresett" - mondta Maradona, aki 25 évvel ezelőtt, pályafutása végéhez közeledve egy szezont a Sevillánál töltött. 

Sampaoli egy év után az argentin válogatott miatt hagyta el május végén a Sevillát. (MTI)

Rovatok