Index Vakbarát Hírportál

P mint Puskás, de mit keres ott a kasza?

2017. június 22., csütörtök 08:29

Az NB I.-be visszajutott Puskás Akadémia bemutatta az új logóját, Takács Mihály főigazgató szerint fiatalos, dinamikus, de mégis egyszerű lett a mostani. A régiben Puskás arcképe szerepelt, ebben már nem.

A P betű természetesen elmaradhatatlan kellék, és mint kiderült, a kasza is. Erről a klub honlapja már nem adott felvilágosítást, de a Nemzeti Sport mindig jól értesült a felcsúti ügyekben.

"A település címerére emlékeztet a kasza motívuma" - tudtuk meg az indoklást. És most már világos, miért hívták kaszásoknak a régi felcsúti csapatot, ami anno a megyei osztályokban szerepelt.

Takács egyébként amikor a büszkeségeket sorolta, valahogy kifelejtette Kleinheisler Lászlót. Pedig ő négy évet lehúzott az akadémián, míg a - Szolnoki és Sallai Roland mellett - megnevezett Tóth Bence és Gyurcsó Ádám nem. Őket mégis kiemelte a főigazgató.

Még egy név hiányzik a felsorolásból, Tajti Mátyásé, aki azzal húzta ki a gyufát, hogy nem a Real Madridhoz ment el, akivel partnerségben áll az intézmény, hanem a nagy rivális Barcelonához. Ahonnan két év után a Malagához került, és most a felnőtt csapatig juthat, ha igazak a hírek.

Takács arról nem beszélt, ha már ilyen szuper nevelőintézmény is, amit alapítottak és amit ő értő kezekkel igazgat, miért nem kerülnek játékosok a felnőttcsapathoz, és miért igazoltak csak most a nyáron már négy játékost.

Rovatok