Index Vakbarát Hírportál

Mekkora vállalható vereség ez a Honvédtól

2017. július 12., szerda 21:08

A címben szereplő kifejezést a magyar futballszakértők használták nagyjából 10 éve, más nyelvre nem lefordítható és értelmezhetetlen.

Huszonnégy év után játszott ismét a Bajnokok Ligájában a Honvéd, az izraeli bajnok Hapoel Beer Sheva tavaly majdnem bejutott a BL főtáblájára, aztán az EL-ben megélte a tavaszt, mert az olasz Intert kétszer is legyőzte.

Ez a tény is azt mutatta, nem az olasz edzőjét (Marco Rossi) elveszítő Honvéd az esélyes. Ettől még hazajöhetett egy olyan vereséggel, amelyik könnyen ledolgozható akár a zárt kapus jövő heti visszavágón is.

Az első félidőben a Hapoel magyar balhátvédje - ő volt a legjobb magyar -, Korhut Mihály indult meg, mire felrúgták. A beívelés után Vitor fejelt 12 méterről zavartalanul a kapuba.

A fordulás után gyorsan jött a második izraeli gól. Baráthot becsapták a szélen, a középre adás után Einbinder sarokkal, háttal a kapunak tette be a hosszú sarokba a labdát hat méterről.

A Honvéd egyetlen valamire való helyzetét kihasználta, Laczkó beadása után az olasz center, Lanzafame hat méterről a kapuba fejelt. Ezzel a 63. percben ki is alakította végeredményt.

Magyar csapat izraeli riválissal szemben eddig még nem szerzett pontot sem. A Győr pár éve kétszer kikapott a Maccabitól, ahogy a Vasas a Beitartól a múlt héten. 

A Honvéd a jövő heti visszavágón megszakíthatja a rossz sorozatot. Bár intő jel, hogy a Vasas még ennél is kedvezőbb helyzetben (3-4 volt az első meccs) fogadta a Beitart az EL-ben, de kapott egy sima hármast a visszavágón.

Magyar csapat az elmúlt 25 évben mindössze háromszor fordított meg kupapárharcot, ami megintcsak nem kedvező jel, de hátha majd a Honvédnak összejön. Ha nem, a magyar bajnok a jövő héten már be is fejezte az idei BL-szezont.

Jegyzőkönyv:

A többi eredmény:

Rovatok